21 juli 2007

Wordt verwacht 7 (nieuws, 2007)

NA DE MOORDKUIL: ZACHTE HEELMEESTERS

Van haar debuut 'Het hart en de moordkuil' verkocht ze meer dan vijfduizend exemplaren, zegt haar uitgever L.J. Veen. Tja, niet iedereen kan een Saskia Noort of Esther Verhoef zijn. Maar Nicolet Steemers uit Groenlo is niet bij de pakken neer gaan zitten. Ze schreef 'Zachte heelmeesters', haar tweede thriller die in januari 2008 het licht zal zien.

In deze 'literaire thriller' staat de gescheiden huisarts Heleen centraal. Al drie maanden lang leeft ze in slopende onzekerheid. Haar tienerdochter Mila is op de avond van de veertiende juni spoorloos verdwenen en sindsdien is niets meer van haar vernomen. Dan wordt het meisje op een middag in september vermagerd en ondervoed aangetroffen op een bankje in het park en lijkt de ergste nachtmerrie voorbij te zijn.

Heleen besluit Mila, bij wie geheugenverlies is geconstateerd, buiten de medische molen tehouden en haar de tijd te geven om tot zichzelf te komen. Maar doet ze hier wel goed aan? Dan verdwijnt Mila voor de tweede keer.

SLOPPENWIJKEN

Bij L.J. Veen verschijnt in november 2007 het romandebuut 'De wrekers van Medellín' van Nico Verbeek (1961). Verbeek woont met zijn gezin op een kleine boerderij in de buurt van het Colombiaanse Medellín, waar hij onder andere koffie verbouwt. Eerder schreef hij 'Pablo Escobar', een biografie van deze beruchte drugsbaron, waarvan hij tienduizend exemplaren verkocht.

Verbeeks roman gaat over het harde bestaan in de sloppenwijken van Medellín, een stad die gebukt gaat onder geweld, drugshandel en corruptie. Het boek speelt zich af halverwege de jaren tachtig. De Amerikaanse journalist John Bard wordt vastgehouden in het huis van comandante Angelito, leider van de 'wrekers'. Missie van deze groep straatjongens is om de bevolking te beschermen tegen het geweld van Ramiro Castro en zijn 'sicarios' - stromannen van de grote Colombiaanse drugsbaronnen.

Vanuit zijn gevangenschap is Bard getuige van de oorlog tussen de 'sicarios' en de 'wrekers'. Naarmate de bendestrijd zijn climax nadert, komt ook Bards eigen positie nog verder in gevaar.

Geen opmerkingen: