17 juli 2007

Wordt verwacht 4 (nieuws, 2007)

'DE NEDERLANDSE HENNING MANKELL'

Uitgeverij De Boekerij doet niet aan valse bescheidenheid. Ze vergelijkt haar auteur Ton Theunis (Deventer, 1959) zonder blikken of blozen met Henning Mankell, de meester van de Zweedse misdaadroman. De Boekerij is zo overtuigd van Theunis' talenten dat ze zijn nieuwe thriller 'In Gods naam', zijn vierde na 'Nordica', 'De executeur' en 'Onder N.A.P.', naar 'alle belangrijke Nederlandse politici' stuurt. Gewone stervelingen kunnen vanaf oktober 2007 in de winkel terecht om het 336 pagina's tellende boek te bemachtigen.

'In Gods naam' heet 'een zinderende thriller' te zijn, ,,geschreven op het scherp van de snede, waarin Ton Theunis de Nederlandse samenleving onder een vergrootglas legt.'' Ingrediënten zijn een brute overval met dodelijke afloop, een groep jongens die zich de Tijgers van Allah noemt, een in het IJsselmeer gestrande auto en een verdwijning. Het zijn zaken waarover politieman Frits Calis zich het hoofd mag breken. Maar privé gaat het ook niet voor de wind: thuis treurt zijn vriendin om de dood van haar moeder en voert zijn dochter iets in haar schild.

Nog meer nieuws van De Boekerij:

SCHOOLVRIENDINNETJE

'Tot stof vergaan' heet de nieuwe thriller van forensisch antropologe Kathy Reichs en ook nu speelt haar alter ego, forensisch patholoog dr. Temperance Brennan de hoofdrol. Het lichaam van een meisje van veertien brengt Brennan danig in verwarring als ze probeert te achterhalen om wie het gaat. Ze moet steeds denken aan de verdwijning van een schoolvriendinnetje. Tegelijk onderzoekt rechercheur Andrew Ryan de verdwijning van drie tieners en de ongeïdentificeerde lichamen van drie andere jonge meisjes. Hij vraagt 'Tempe' om hulp. Zouden we hier met een seriemoordenaar te maken kunnen hebben?

'Tot stof vergaan' ligt vanaf november 2007 in de winkel.

UITKIJKPUNT

Van de thrillers van Michael Connelly zijn in Nederland tot dusver ruim 275.000 exemplaren verkocht. Daar zullen er vast nog wel meer bij komen als vanaf november 2007 de nieuwe thriller 'Blind vertrouwen' van de oud-misdaadverslaggever te koop is.

Op de oude vertrouwde rechercheur Harry Bosch wordt weer een - zwaar - beroep gedaan als bij het uitkijkpunt op Mulholland Drive in Los Angeles het levenloze lichaam van dr. Stanley Kent wordt aangetroffen. Speurder Bosch ontdekt dat Kent toegang had tot vrijwel de gehele voorraad radioactieve stoffen van de ziekenhuizen in LA. En dat daaruit kort geleden een grote hoeveelheid dodelijk materiaal verdwenen is. Wat aanvankelijk een routineonderzoek leek, blijkt plotseling een zaak van nationaal belang. In een poging het land te behoeden voor een terreuraanslag staat Bosch tegenover bikkelharde terrorismebestrijders, de FBI én zijn voormalige geliefde Rachel Walling.

MEESTERVERVALSER

'Voor de lezers van John le Carré en Esther Verhoef', beweert De Boekerij over 'Grenzeloos', het debuut van de Amerikaanse schrijfster Alex Carr. Of díe lezers Carrs roman zullen waarderen, zal pas blijken vanaf januari 2008 wanneer het boek verkrijgbaar is.

Hoofdpersoon in 'Grenzeloos' is Nicole Blake, deels Frans, deels Libanees en deels Amerikaans, maar een volbloed meestervervalser. Na zes jaar brommen in een bedompte gevangenis in Marseille wil Blake haar criminele leven achter zich laten. Aan vervalsen wil ze zich niet meer schuldig maken. Ze neemt haar intrek in een klein boerderijtje in de Franse Pyreneeën. Maar dan staat geheim agent John Valsamis bij haar op de stoep. Nicole beseft dat haar verleden haar heeft ingehaald. Niet veel later bevindt ze zich in Lissabon waar ze op haar ex-geliefde jaagt, Rahim Ali, niet alleen een documentenvervalser, maar ook terreurverdachte.

Geen opmerkingen: