08 juli 2024

Wordt verwacht 593 (nieuws, 2024)

Intriges in het vrouwenvoetbal  



Bij uitgeverij Marmer verschijnt op 2 september de thriller Speelveld van de dood van Hetty Kleinloog. Het is het vierde deel in de serie over de zusjes Kauffmann.

Matchfixing, witwassen, omkoping. Technisch directeur van Ajax-Vrouwen Larissa Pastor realiseert zich dat met het succes van de voetbalvrouwen dergelijke malafide praktijken de club zomaar kunnen binnensluipen.

Om risico’s in kaart te brengen en eventuele misdaden te voorkomen, schakelt ze Kauffmann & Kauffmann Bedrijfsrecherche in. Dat blijkt geen overbodige luxe: de zusjes Lisa en Kat raken al snel verstrikt in een wespennest van verraad, afpersing en zelfs moord, wanneer de sterspeelster van het team dood wordt aantroffen tijdens de topper Ajax – PSV.

Hetty Kleinloog is auteur, tekstdichter, scenario- en toneelschrijver. Ze schrijft onder andere voor muziektheatervoorstellingen en televisieseries als ONM, SpangaS, De Spa en De Kameleon. Volle bloei is haar literaire debuut en werd gevolgd door Volle kracht.

In mei 2021 debuteerde Kleinloog in het thrillergenre met De zusjes, waarna Nachtwerk en Moederweelde verschenen. Speelveld van de dood is het vierde deel in de Kauffmann & Kauffmann-serie. De serie speelt, net als Hetty Kleinloogs novelle Een goede kerst, in Amsterdam.

Geen opmerkingen: