13 juli 2024

Nare streken (nieuws, 2024)

Thriller uit wolvengebied



Bij uitgeverij De Crime Compagnie verschijnt op 1 augustus de thriller Pas maar op voor de boze wolf van schrijfster Marcella Kleine. Een fictief verhaal waarin ware gebeurtenissen uit het gebied in Drenthe waar steeds vaker de wolf opduikt.

Marcella Kleine woont aan de rand van het Drents-Friese Wold en hoort regelmatig over aanvallen op schapen, en soms ook op pony’s en veulens. De gruwelijke foto’s van gewonde en gedode dieren, alsmede het leed en de zorgen van de veehouders vond en vindt zij zo hartverscheurend dat zij dit probleem onder de aandacht wilde brengen op een manier die bij haar past: schrijven.

Pas maar op voor de boze wolf is geen honderd procent sprookje, waarschuwt de uitgeverij. Met de komst van de wolf keert Imkes traumatische herinnering aan haar demon de 'Wolvenman' in alle hevigheid terug. Kleine heeft in deze thriller non-fictie, fictie en sprookje met elkaar verweven.

Met de komst van de wolf krijgen Imke en haar gezin – net als de rest van de regio – te maken met een nieuwe werkelijkheid waarin vee en misschien zelfs kinderen niet meer veilig zijn. Terwijl de spanningen oplopen, krijgt Imke ook te maken met haar eigen demon: de 'Wolvenman'. Hij haalt nare streken met haar uit en eist haar dochtertje Sterre op. Imke is helemaal op zichzelf aangewezen, want als ze haar man vertelt wie haar lastigvalt, loopt ze het risico hem kwijt te raken. Lukt het Imke haar dochter uit de klauwen van de wolf te houden?

Marcella Kleine – geboren in de Zaanstreek, opgegroeid in de IJmond en al ruim twintig jaar woonachtig in Diever - is auteur van psychologische thrillers, romans, feelgood novellen en waargebeurde verhalen. Naast auteur is Kleine ook vertrouwenspersoon voor mensen in de maatschappelijke opvang in Noord-Nederland.

Geen opmerkingen: