23 maart 2024

Prijzenbuitje (nieuws, 2024)

Anya Niewierra eregaste op Avond van het Spannende Boek



Schrijfster Anya Niewierra is eregaste op de Avond van het Spannende Boek die op 30 mei in de theaterzaal van Bibliotheek Utrecht losbarst. Daarnaast worden de Gouden Strop en de Schaduwprijs uitgereikt voor respectievelijk het beste Nederlandstalige spannende boek en het beste Nederlandstalige spannende debuut. 

Anya Niewierra (foto: Annemiek Mommers)
Het programma dat volgt op de prijsuitreiking waaiert volgens de auteursbond uit over meerdere ruimtes van de bibliotheek en geeft bezoekers de kans om overal een kijkje te nemen. Bestsellerauteur Anya Niewierra wordt geïnterviewd door vakgenoot en Gouden Strop-winnaar Michael Berg. Niewierra staat al 88 weken in de Bestseller 60 (deze week op plek 3!), won met De Camino de Thrillerprijs en sleepte vorig jaar de NS-publieksprijs in de wacht. Ze vertelt onder meer over haar nieuwste boek De Nomade dat in mei dit jaar verschijnt.

Andere belangrijke momenten zijn een optreden van de Moordwijven en een interview van Joyce Spijker met rechter Frank Wieland, die een boek schreef over het Holleeder-proces.

Klokslag 18.00 uur vindt de uitreiking van de Schaduwprijs en de Gouden Strop plaats. De presentatie van de prijsuitreiking is in handen van journaliste en presentatrice Margreet Spijker. Zij was tot 2014 te zien als nieuwslezeres van RTL Nieuws en later presenteerde ze verschillende programma’s bij WNL. Inmiddels is ze achter de schermen erg actief en traint ze (tv-)presentatoren, journalisten en sprekers.

Vorig jaar werd tijdens de Avond van het Spannende Boek nog de Hebban thrillerprijs uitgereikt, maar nu blijft de prijzenregen beperkt tot Gouden Strop en Schaduwprijs. De winnaar van de Hebban-award wordt eind mei bekendgemaakt.

Geen opmerkingen: