23 maart 2024

Met Thrillende vingers (nieuws, 2024)

Gouden Strop-winnaar knipoogt naar Agatha Christie



Schreef hij in zijn prijswinnende thriller nog over grotten in Rusland, in zijn nieuwe misdaadroman De Christiemoorden verplaatst Dominique Biebau het verhaal naar het slaperige dorpje Mollendaal. Het boek verschijnt op 10 april bij uitgeverij Vrijdag. 


'Je hebt drie soorten leugens. Gewone leugens, grote leugens en begrafenistoespraken.' Aan tot nadenken stemmende zinnen geen gebrek in deze misdaadroman van Dominique Biebau die volgens de uitgeverij een vette knipoog bevat naar het werk van de Queen of Crime, Agatha Christie.

In het ingedommelde dorpje Mollendaal gebeurt zelden wat. Dat verandert wanneer de lokale bibliotheek enkele anonieme pakjes ontvangt met daarin boeken van de Britse schrijfster Agatha Christie.

Wat eerst het werk lijkt van een flauwe grappenmaker, wordt al gauw bittere ernst als in het
dorp misdaden plaatsvinden die ontegensprekelijk iets met de boeken te maken hebben.

De dames van leesclub Met Thrillende Vingers werpen zich op de zaak. Kunnen zij voorkomen dat er doden vallen?

Dominique Biebau (1977) heeft intussen zijn plekje veroverd in de Nederlandstalige thrillerwereld. Met Russisch voor beginners won hij zowel de Knack Hercule Poirotprijs 2019 als de Gouden Strop 2020. Zijn recentste boek Het Mollenfeest werd eveneens lovend onthaald en kwam op tal van shortlists terecht.

Geen opmerkingen: