02 juni 2023

Rijk verhaal (nieuws, 2023)


Filmrechten 'De Repair Club' verkocht 
 EndemolShine Scripted, onder meer bekend van de film Het geheugenspel, gebaseerd op het gelijknamige boek van het welbekende schrijversduo Nicci French, heeft de verfilmingsrechten van De Repair Club van Charles den Tex verworven.

Drievoudig Gouden Stropwinnaar Charles den Tex is een van de meest succesvolle thrillerauteurs van Nederland. De Repair Club verscheen vorig jaar en vertelt het verhaal van John Antink, ex-chef van de geheime dienst, die gedwongen wordt zijn verleden onder ogen te zien en een fout uit zijn carrière te herstellen. Het boek behaalde de shortlist van de Gouden Strop 2023, werd genomineerd voor de Hebban Thrillerprijs en was als enige oorspronkelijk Nederlandstalige thriller genomineerd voor de VN Thriller van het Jaar. Recent verscheen de opvolger, Trauma, die ook direct vijf sterren ontving in de VN Detective & Thrillergids.

‘De verkoop van de filmrechten onderstreept de kracht van De Repair Club,’ aldus Erwin Koning, uitgever bij HarperCollins Holland. ‘Charles heeft een ontzettend sterke spionagethriller neergezet met personages die staan als een huis. Ik kan niet wachten dit rijke verhaal op het scherm te zien!’

De schrijver zelf is ook in zijn nopjes. ‘Ik ben superblij met EndemolShine Scripted - onderdeel van Banijay Benelux - als producent. Ik ben ervan overtuigd dat zij John Antink op een gedenkwaardige manier tot leven zullen brengen.’

EndemolShine Scripted heeft een stevig trackrecord op het gebied van politie- en suspenseseries, met series als Bonnie & Clyde, De 12 van Oldenheim, de 12 van Schouwendam en de series Moordvrouw, Brussel en Vechtershart. De boekverfilming van Nicci FrenchHet geheugenspel is het meest recente project.

Geen opmerkingen: