31 oktober 2022

Kogel door kerk (nieuws, 2022)

Spannende boek krijgt weer CPNB-campagne




Een van de meest gestelde vragen op de Avond van het Spannende Boek was dit jaar: kan de Maand van het Spannende Boek niet terugkomen? Of: kan er in ieder geval weer een campagne komen voor het spannende boek? Na de zomer hebben uitgevers, boekhandel en bibliotheken de vraag herhaald.

Nu is de kogel door de kerk: er komt weer een campagne voor het spannende boek en daarvoor werpt de Stichting CPNB (die van de jammerlijk mislukte NS Publieksprijs) zich weer op als organisator. De  Hebban Thriller Tiendaagse, die 2023 voor de tiende keer wordt gehouden, wordt opgetuigd tot een campagne voor het spannende boek met materialen voor boekhandel en bibliotheken. 

De Hebban Thriller Tiendaagse start op dinsdag 16 mei 2023. De afsluiting wordt de Avond van het Spannende Boek op donderdag 25 mei in Bibliotheek Utrecht. Behalve de uitreiking van de belangrijkste Nederlandse thrillerprijzen (de NBD Biblion Gouden Strop/Schaduwprijs en de Hebban Thriller Prijs) en een boekenmarkt zullen er podia zijn waar thrillerauteurs kunnen optreden en waar ze het publiek kunnen ontmoeten.


Geen opmerkingen: