28 december 2021

Wordt verwacht 508 (nieuws, 2021)

Een Achterhoekse Miss Marple




Thrillerschrijfster Corine Hartman slaat een nieuwe weg in. Na haar harde Jessica Haider-reeks, De IJsselmoordentrilogie en de serie over borderliner Faye van Laar komt ze met een nieuw personage op de proppen: Eva Romeijn. Zij is volgens uitgeverij Cargo de nieuwe Miss Marple: slim, nieuwsgierig en eigenzinnig. Onze Eva duikt op in De dode die niet werd gemist, die vanaf 24 februari in de winkel ligt.

Kunstschilder Eva Romeijn, geboren en getogen in het idyllische dorpje Vorden in de Achterhoek, krijgt een mooie opdracht van haar buurman, baron Frederick van Zonnewoud.

Als hij vervolgens van de aardbodem lijkt te zijn verdwenen, raakt ze ervan overtuigd dat er iets gruwelijks is gebeurd, al deelt geen van haar vrienden die angst.

De roddels in het dorp over de rijke baron tonen minder fraaie kanten van zijn karakter, maar bij wie is de haat groot genoeg om hem dood te wensen? Spelen er eeuwenoude vetes tussen families of waait de wind uit een heel andere hoek?

Eva gaat dapper en vastbesloten op zoek naar de waarheid, maar of dat wel zo verstandig is?

'Ik wilde een boek schrijven dat dichtbij huis is en dichter bij mezelf', zegt de schrijfster in een interview met De Gelderlander. 'Met Jessica Haider - een extreem type vol wraakgevoelens - en Faye van Laar - een borderliner - schiep ik personages die wat verder van me af stonden. Hun avonturen zijn best heftig en hard. Ik was toe aan iets milders. Wel een spannend boek, maar minder grimmig en met personages om van te houden.' 

Corine Hartman (1964) won twee keer een Hebban Award voor beste Nederlandstalige thriller.  Ze werd ook twee keer genomineerd voor de Gouden Strop. Dit jaar was Hartman voor de derde keer in de race voor De Gouden Vleermuis, maar die oeuvreprijs werd door Loes den Hollander voor haar neus weggekaapt.

Geen opmerkingen: