07 december 2021

Wordt verwacht 505 (nieuws, 2021)

De moordenaar en de therapeut  



Uitgeverij A.W. Bruna brengt op 9 februari 2022 een thriller op de markt met een kolderieke titel: Het kind in mij wil mindful moorden. Het is het vervolg op Mindful moorden van de Duitse auteur Karsten Dusse.

Sinds voormalig misdaadadvocaat Björn Diemel de principes van mindfulness leerde kennen, heeft dit zijn leven compleet veranderd. Hij is gestopt met zijn stressvolle baan en is zijn eigen bedrijf begonnen.

Hij brengt nu eindelijk meer tijd door met zijn dochter en maakt liefdevoller ruzie met zijn vrouw. O ja, en hij runt ook nog – op een ontspannen manier – twee maffiaclans, want hij heeft de baas van de ene vermoord en de andere baas opgesloten in de kelder van een kleuterschool.

Waarom kan Björn hier niet gewoon van genieten? Waarom verliest hij steeds zijn geduld? Is hij het doden gewoon zat? Zijn therapeut Joschka Breitner zet hem uiteindelijk op het goede spoor: het is aan Björns innerlijke kind om hier weer uit te komen!

Karsten Dusse is een advocaat die ook voor tv schrijft. Zijn fictiedebuut Mindful moorden werd een bestseller in Duitsland met meer dan 800.000 verkochte exemplaren. De filmrechten werden verkocht aan Constantin, Duitslands grootste onafhankelijke filmproductiebedrijf. Dat is momenteel in onderhandeling met een internationaal streamingplatform.


Geen opmerkingen: