19 december 2021

Ferme stappen (nieuws, 2021)

'Nachtstad' is beste Vlaamse misdaadroman   



De 24e Hercule Poirotprijs voor de beste Vlaamse misdaadroman gaat naar Wouter Dehairs voor zijn boek Nachtstad. In de roman krijgt het hoofdpersonage, de privédetective Keller Brik, het aan de stok met een bende Bulgaren wanneer hij een man op overspel moet betrappen.

Ex-journalist Wouter Dehairs debuteerde in 2017 als thrillerauteur met het boek met een nu akelig actuele titel: Lockdown. Volgens de jury heeft hij sindsdien 'ferme stappen' vooruit gezet.

'Brussel is een gedroomde setting voor een gevarieerd misdaadverhaal, de personages zijn herkenbaar zonder clichématig te worden en de directe stijl, die duidelijk op grote Amerikaanse voorbeelden is geënt, werkt wonderwel', aldus de jury. De auteur ontvangt een cheque van 5.000 euro en een Masterpiece-pen van Montblanc.

De publieksprijs gaat voor de vijfde keer naar het schrijversduo Toni Coppers en Annick Lambert voor hun boek De moord op Arno Linter. Voor 4 Bar is Stef Peeters, voormalig rechercheur bij de federale gerechtelijke politie in Antwerpen, de Fred Braeckman-award voor het beste debuut toegekend.

Geen opmerkingen: