01 juli 2019

Extra dimensie (nieuws, 2019)

Puzzelen met Suzanne Vermeer



Het schijnt dat lezers die de vakantiethrillers van Suzanne Vermeer wel kunnen waarderen, ook verzot zijn op puzzelen. Om die reden heeft uitgeverij A.W. Bruna besloten om Lentevuur, de nieuwe thriller van Vermeer die in februari 2020, aan te vullen met een envelop met vijf puzzels. Die raadsels zouden een tweede mysterie blootleggen.

Voor het extraatje met de puzzels heeft A.W. Bruna een deal gesloten met Puzzelpost. ‘Je kunt het boek gewoon apart lezen, maar in het verhaal zijn ook aanwijzingen opgenomen die je samen met de puzzels helpen bij het oplossen van een tweede mysterie’, zegt marketingcoördinator Gemma Groen in Boekblad. De puzzels geven het verhaal een extra dimensie, gelooft de uitgever.

Nog meer leuk nieuws voor de Suzanne Vermeer-fan: het aantal keren dat een nieuwe thriller verschijnt, wordt opgevoerd. Normaal gesproken verschenen er twee thrillers per jaar, een zomerthriller in april en een winterthriller in oktober of november. Lentevuur komt er nu bij in februari, nadat deze zomer ook al een extra verhalenbundel is gepubliceerd, De eilanden. In die bundel is ook een verhaal van een fan opgenomen, de winnaar van een Suzanne Vermeer-schrijfwedstrijd. De uitgeverij ontving ongeveer veertig inzendingen. En in augustus verschijnt een minithriller, Zuidenwind.

Suzanne Vermeer, ooit ontsproten aan het brein van de in 2011 overleden thrillerauteur Paul Goeken, is een merk geworden. Uitgeverij A.W. Bruna zoekt bewust de fans op die van de vakantiethrillers houden. Vanaf 18 juli organiseert de uitgeverij speciale Suzanne Vermeer Zomerweken: zes weken lang wordt er op Facebook een speciale actie rondom de auteur georganiseerd. 'Ook hebben wij een Suzanne Vermeer-verjaardagskalender gemaakt die we weggeven bij acties of op sociale media', aldus Groen. 'We zijn continu bezig te kijken wat goed valt bij de doelgroep en zoeken daarbij ook de samenwerking met de boekhandel.’

Bron: Boekblad

Geen opmerkingen: