04 juni 2019

Potje voetbal (nieuws, 2019)

David  Baldacci leidt fakkeloptocht in 'bloody' Schotland



Ian Rankin, Denise Mina, Yrsa Sigurdardottir en David Baldacci zijn enkele van de grote namen die prijken op het affiche van het Bloody Scotland International Crime Writing Festival. Het programma werd maandag 3 juni bekendgemaakt in de Schotse plaats Stirling, waar het festival zich ook afspeelt. 


Op het programma staan een ‘Killer Ceilidh’, oftewel een processie van Harley Davidson-bikers, een toneelstuk waarbij het publiek kan het oordeel kan vellen in een moordproces en er is een vertoning van klassieke misdaadfilms, voorzien van een introductie door Ian Rankin.

Bloody Scotland barst los op vrijdag 20 september met de bekendmaking van de winnaar van de McIlvanney Prize for the Scottish Crime Novel of the Year. Daarnaast wordt ook de eerste winnaar van een nieuwe prijs voor het beste Schotse thrillerdebuut gehuldigd. De winnaars lopen vooraan in de fakkeloptocht door Stirling (foto) die geleid wordt door bestsellerauteur David Baldacci.

Andere interessante programma-onderdelen zijn een interview door BBC-verslaggeefster Janice Forsyth van Ian Rankin en zijn collega's Alexander McCall Smith, Alex Gray en Lin Anderson, lezingen door Denise Mina en Louise Welsh en een optreden van twee schrijfkoppels in crime Nicci French en Ambrose Parry. Verder zullen Stuart MacBride, Mark Billingham, Michael Robotham en thrillerdebutant Richard Osman, die voor zijn eerste boek een voorschotbedrag toucheerde van zeven cijfers voor de komma, her en der hun gezicht laten zien.

Traditiegetrouw zullen ook twee teams van in meer of mindere mate fanatieke thrillerauteurs tegen elkaar een potje voetbal spelen.

Het festival eindigt op zondag 22 september. Klik hier voor meer informatie.

Bron: The Bookseller

Geen opmerkingen: