16 november 2017

Wordt verwacht 423 (nieuws, 2017)

Nog één allerlaatste opdracht


Het is nog eventjes wachten tot begin volgend jaar, maar dan is-ie er ook: De rekruut, een nieuw deel in de Orphan-serie van Gregg Hurwitz. Volgens zijn uitgever doet de schrijver er alles aan om de lezer 'op de eerste rij' alle actie te laten meebeleven.

Het verhaal gaat dat de Amerikaanse auteur Gregg Hurwitz als kind een woordenboek in bed had liggen. Onder de dekens las hij met behulp van een zaklamp de boeken van Peter Benchley en Stephen King.  En om het griezelen aan den lijve te ondervinden, las hij de spannende verhalen soms ónder het bed. Maar dat deed hij alleen als zijn ouders de deur uit waren.

In De rekruut dat op 6 februari 2018 bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt, krijgt 'Nergensman' Evan Smoak weer een zware klus op zijn bordje. Doorgaans helpt hij iedereen die hulp nodig heeft en zich tot niemand anders kan wenden. Maar deze keer is degene die zijn hulp inroept een oude bekende: Jack Johns, de man die hem als kind uit een weeshuis wegplukte en opvoedde alsof hij zijn eigen zoon was.

In het diepste geheim is een team van huurmoordenaars bezig iedereen die ooit bij het Orphan-project, een officieel niet-bestaand trainingsprogramma van geheim agenten, betrokken was uit de weg te ruimen. Ze zitten Jack Johns op de hielen en Evan krijgt van zijn vroegere leermeester nog één allerlaatste opdracht: ga op zoek naar en bescherm mijn laatste protegé en rekruut voor het Orphan-project. Hierdoor komt Evan recht tegenover een oud-collega van hem te staan, Charles Van Sciver, die vastberaden is alle Orphans te doden. Helemaal bovenaan die lijst staat… Orphan X.

Gregg Hurwitz heeft inmiddels zestien thrillers op zijn naam staan. Zijn boeken werden genomineerd voor onder andere de CWA Ian Fleming Steel Dagger, en verschijnen in 22 talen. De filmrechten zijn ondertussen gekocht door Warner Bros voor Bradley Cooper (American Sniper). Orphan X won in 2016 de Crimson Scribe Award. Naast zijn succesvolle thrillers schrijft Hurwitz screenplays en graphic novels (waaronder Batman).

Copyright coverfoto: Gary Fleder

Geen opmerkingen: