03 maart 2008

Stiljvol jasje (nieuws, 2008)

NIEUWE JAMES BOND TOONT BLOEDROOD

Het gloednieuwe James Bond-boek 'Devil May Care' krijgt een stijlvol jasje, meldt uitgeverij A.W. Bruna. De Nederlandse vertaling van het door Sebastian Faulks geschreven boek verschijnt op 28 mei 2008. Dat is de honderdste geboortedag van geestelijk vader Ian Fleming.

De uitgever heeft gekozen voor een cover die weinig afwijkt van het Engelse origineel. Hierop prijkt een bloedrode bloem met als stengel het lijf van topmodel Tuuli Shipster, bekend als muze van de Britse fotograaf Rankin.

De titel van de Nederlandse vertaling zal gelijk zijn aan de Engelse titel, aldus A.W. Bruna. De inhoud van het boek blijft tot op de publicatiedatum geheim. Wel is bekend dat 'Devil May Care' in de Koude Oorlog speelt en 'weer bol staat van bloedstollende actie, mooie vrouwen, droge humor en exotische locaties'. De Britse auteur Sebastian Faulks is bekend van de succesvolle roman 'Birdsong'. Hij treedt in de voetsporen van dé James Bond-auteur Ian Fleming (1908–1964). Op 28 mei 2008 wordt zijn honderdste geboortedag uitbundig gevierd met gegarandeerd veel aandacht in de media.

In 1953 verscheen Flemings eerste boek 'Casino Royale', het begin van een reeks van twaalf boeken over ’s werelds beroemdste spion 007 en filmsuccessen die de auteur zelf helaas niet meer heeft mogen meemaken. Het laatste Fleming-boek verscheen 42 jaar geleden onder de titel 'Octopussy and The Living Daylights'.

,,'Devil May Care' ligt in de lijn van de Fleming-boeken, waarin het verhaal het allerbelangrijkste element is'', vertelt Sebastian Faulks. ,,In zijn huis op Jamaica schreef Ian Fleming elke de ochtend duizend woorden, daarna ging hij snorkelen, dronk hij een cocktail, verorberde hij zijn lunch op het terras en ging weer snorkelen. Vervolgens schreef hij ’s middags weer duizend woorden. Hierna was het tijd voor Martini’s en betoverende vrouwen. In mijn woning in Londen heb ik dezelfde routine gevolgd, afgezien van de cocktails, de lunch en het snorkelen.''

De Engelse editie zal verschijnen bij Penguin Books en de Amerikaanse editie bij Doubleday. De filmrechten van 'Devil May Care' zijn nog niet verkocht.

Geen opmerkingen: