07 september 2024

Gesignaleerd 632 (nieuws, 2024)

Pascal Engman en Johannes Selåker - Zondeval



Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt op 2 oktober de thriller Zondeval van de Zweedse auteurs Pascal Engman en Johannes Selåker. Het is het tweede deel in de Schaduwland-reeks.

In een Zweden dat diep geschokt is door de ramp met de MS Estonia (waarover in het eerste Schaduwland-deel In memoriam wordt geschreven), wordt politieman Tomas Wolf zwaar getroffen door zijn eigen trauma's. Op oudjaarsjaarsavond 1995 wordt hij opgeroepen voor een moord in een bordeel.

Tegelijkertijd worstelt journalist Vera Berg met haar rommelige privéleven en met haar nieuwe werkplek Aftonbladet, de grootste avondkrant van Zweden.

Dan vindt er opnieuw een beestachtige moord plaats, dit keer in een pornoclub, en kruisen de wegen van Tomas en Vera elkaar. Ze worden opnieuw gedwongen samen te werken, ondanks hun meningsverschillen. Ze zien een vaag verband tussen de moorden – maar hoe zit het nu écht? En wie wordt het volgende slachtoffer?

Pascal Engman is een Zweedse thrillerauteur, bekend van zijn thrillers over Vanessa Frank. Hij was een prominent journalist bij Zwedens grootste avondkrant Expressen . Millennium-auteur David Lagercrantz noemde hem ‘de meester van een nieuwe generatie schrijvers’.

Johannes Selåker is schrijver en journalist. Hij werkte onder meer als nieuwsdirecteur en hoofdredacteur bij de grote kranten Aftonbladet, Expressen en Aller Media en was verantwoordelijk voor het onderzoek naar de grootste me too-schandalen in Zweden. In 2020 verscheen zijn solodebuut in Zweden, en nu bundelt hij zijn krachten met Pascal Engman.

Geen opmerkingen: