13 september 2023

Wordt verwacht 558 (nieuws, 2023)

Een mooie meesterdiefNederland kent kunstdetective Arthur Brand die door roeien en ruiten gaat om ontvreemde doeken van schilders als Vincent van Gogh weer boven water te krijgen. Zijn fictieve evenknie heet Gabriel Allon, een creatie van de Amerikaanse schrijver Daniel Silva. Zijn nieuwe avontuur De verzamelaar (een uitgave van HarperCollins Holland) ligt op 15 november in de winkel. 

Zijn uitgever plaatst Daniel Silva op gelijke hoogte met John le Carré en Frederick Forsyth, de grote spionageauteurs. Zijn boeken staan immers standaard wekenlang in de New York Times-bestsellerlijst en zijn 'altijd slim geschreven, bloedstollend spannend en actueel'. Dit najaar verschijnt een nieuwe thriller van zijn hand, met meesterspion Gabriel Allon in de hoofdrol.

In De verzamelaar trekken we naar Venetië, waar Allon samenwerkt met 'een briljante en mooie' meesterdief om een van 's werelds kostbaarste schilderijen op te sporen. Al snel komen ze terecht in een race tegen de klok om een dreigend conflict tussen Rusland en het Westen te voorkomen. 

De verzamelaar zit volgens de uitgever 'weer boordevol actie en internationale intrige'. Daniel Silva is bestsellerauteur van inmiddels 23 boeken, waaronder Het huis der spionnen, Het nieuwe meisje, De geheime orde en De celliste. Zijn boeken verschijnen in meer dan 30 talen. Hij woont in Florida met zijn vrouw, televisiejournaliste Jamie Gangel, en hun tweeling, Lily en Nicholas.

Geen opmerkingen: