20 mei 2023

Wreed spel (nieuws, 2023)

Regisseur introduceert Vlaams-Waals speurdersduo



Bij uitgeverij Pelckmans verschijnt op 26 mei de thriller De engelenmoord. Het is het fictiedebuut voor volwassenen van de Vlaamse regisseur Bjorn Van den Eynde.

Toch hield Julie haar blik panisch op de top van de Sint-Hubertuskerk gericht, de thuis van de patroonheilige van de jacht. Alles deed ze eraan om het bewustzijn niet te verliezen, de ondraaglijke pijn te overwinnen en te blijven ademen. Als ze het plein met de cafés kon bereiken, zou om het even welke zat gezopen dorpsidioot haar kunnen behoeden voor het monster dat haar achternazat, simpelweg door er te zijn.
Ze wilde niet sterven. Niet vandaag. Niet nu.
(fragment uit De engelenmoord)


De achttienjarige Julie Dumoulin wordt de keel afgesneden met een stuk vinylplaat van de singer-songwriter Angèle. Niet veel later wordt ook haar vriend dood teruggevonden, zijn handen afgezaagd en zijn mond volgepropt met rubber. De gruwel doet meteen denken aan een reeks onopgeloste moorden in België aan het einde van de jaren negentig, toen soortgelijke feiten het hele land teisterden.

De seriemoordenaar van toen is terug. Dat beseft ook de jonge en onervaren rechercheur Marjolein De Vriese. Het was de laatste zaak waar haar vader aan werkte voor hij werd vermoord. Marjolein is vastbesloten zijn werk af te maken.

Samen met de uitgebluste rechercheur Nathan Durnez gaat ze aan de slag bij de federale politie in Brussel. Al snel worden de twee in een wreed spel van raadsels en codetaal het hele land rondgestuurd, terwijl er ondertussen maar slachtoffers blijven vallen. Wat wil de dader hun vertellen? En wat hebben de zaken uit het verleden, die ook Marjoleins traumatische jeugd tekenden, hiermee te maken? De waarheid ligt verborgen, diep in het hart van ons land.

Met De engelenmoord levert Bjorn Van den Eynde een indrukwekkend thrillerdebuut voor volwassenen af, aldus de uitgever. 'Het boek is spannend vanaf de eerste pagina en houdt de lezer tot aan de verrassende ontknoping in zijn greep. Een echte pageturner die je niet kunt wegleggen!'

Bjorn Van den Eynde (Kessel, 1984) is tv-scenarist, regisseur en auteur van o.a. Onder Vuur, Déjà Vu, Ghost Rockers, Team Mortis en Confessions of a Teenage Serial Killer (Pelckmans). Van zijn YA-thrillers werden reeds 60.000 exemplaren verkocht en de eerste jeugdfilm die hij schreef won de Ensor voor beste kinder-/jeugdfilm. Bjorn werd meermaals genomineerd voor de Leesjury en de Standaard Boekhandel Yaaay-award. De engelenmoord, met het Vlaams-Waalse duo Marjolein De Vriese & Nathan Durnez, is zijn eerste thriller voor volwassenen.

Geen opmerkingen: