17 februari 2023

Zestien seconden (nieuws, 2023)

TikTok geeft oude thriller een boost



Lloyd Devereux Richards publiceerde in 2012 de thriller Stone Maidens. Maar het boek van deze Amerikaanse auteur verkocht voor geen meter. Tot nu. Door een filmpje dat zijn dochter op TikTok plaatste veroverde het boek vorige week de eerste plaats op de thrillerbestsellerlijst van Amazon.  

Lloyd Devereux Richards
deed er veertien jaar over om zijn thriller te voltooien. Hij vertelt in Stone Maidens over een forensisch antropoloog van de FBI die onderzoek doet naar een seriemoordenaar, die vrouwen wurgt en hun lichamen dumpt in de ravijnen in de staat Indiana. Het boek kwam echter niet van de grond.

Zijn dochter wilde daar iets aan doen. Op TikTok postte ze onlangs een filmpje van zestien seconden over haar vader. 'Hij werkte fulltime', schreef ze erbij. 'Zijn kinderen stonden op de eerste plek, maar hij maakte tijd voor zijn boek. Hij is zo blij dat het boek gepubliceerd werd, ook al gaat de verkoop niet vlot. Ik zou toch graag zien dat enkele exemplaren verkocht worden. Hij weet niet eens wat TikTok is.'

Richards' boek schoot binnen de kortste keren naar de eerste plek op de lijst van beste thrillers over seriemoordenaars op Amazon. Het nieuws van zijn plotse roem overweldigde Richards, die moest huilen terwijl hij de vele positieve reacties op de TikTokpost las.

(Bron: VRT.be)

Geen opmerkingen: