27 februari 2019

Wordt verwacht 458 (nieuws, 2019)

De bewaker en de ontwerpster



Bij uitgeverij HarperCollins Holland verschijnt op 26 maart de thriller Jij alleen van Ninni Schulman. Het is de zesde thriller van deze Zweedse auteur.


De uitgeverij verstrekt slechts summiere informatie over de inhoud van het boek. Een van de thema's is het verlangen om onmisbaar te zijn. Andere onderwerpen die volgens HarperCollins de revue passeren zijn 'online dating, onze behoefte aan constante opwinding en onze zoektocht naar evenwicht tussen vrijheid en liefde'.

Hoofdpersonen in Jij alleen zijn Pål en Iris. De eerste werkt als bewaker in de metro van Stockholm. Na jaren van verdriet om het verlies van zijn vrouw is hij opnieuw klaar voor de liefde.

Iris is freelance designer. Ook zij heeft een lastige tijd achter de rug en heeft genoeg van haar eenzaamheid. Dan ontmoet ze Pål. Hij is bijzonder aantrekkelijk en lijkt precies te weten wat ze nodig heeft. Ze brengen steeds meer tijd samen door tot ze eigenlijk alleen nog maar oog voor elkaar hebben, en Iris’ wereldje wel erg klein wordt.

Haar vrienden vragen zich af of alles wel zo goed gaat als Iris beweert. En dat is volkomen terecht.

Ninni Schulman (1972) woont in Stockholm met haar kinderen. Ze was eerst journalist en nu fulltime schrijver. Van haar boeken zijn meer dan 700.000 exemplaren verkocht.

Geen opmerkingen: