13 februari 2019

Masterplan (nieuws, 2019)

Hof gebiedt man thriller over zijn ex uit de winkels te halen



Het gerechtshof in Den Bosch heeft deze week een man, schrijvend onder de naam R.C. Martelli, gelast om alle exemplaren van zijn thriller Hexit terug te halen bij boekhandels en online retailers zoals Bol.com.

Martelli schrijft in het boek over een wraakzuchtige ex-echtgenote. Zo openbaart hij details over zijn gezin en zijn ex, waaronder informatie over haar zwangerschappen. De auteur noemt de vrouw in het boek 'hoer' en een 'gruwelijke heks'. Het boek is overigens nog te bestellen bij de boekhandel en Bol.com. In reviews op de site van boekhandel Paagman wordt het boek fel bekritiseerd. 'Wat een klaagzang aan zelfmedelijden', schrijft een lezer. Een ander vond het lezen van Hexit zonde van zijn tijd. 'Vervelend, slechte schrijfstijl'.

Op de achterflap van Hexit wordt gemeld dat het boek gaat over hoe een man een scheidingsoorlog beleeft. 'Na verlies van alles wat hij liefheeft vindt hij het geluk maar ontdekt ook het masterplan van zijn ex.' Het boek wordt bestempeld als een aanklacht tegen vooringenomen tegenwerkende instanties.

Hoofdpersoon is Raimond van Amersfoort. Hij reist voor zijn werk de hele wereld rond om als alleenverdiener zijn gezin al het nodige te kunnen geven. 'In korte tijd verliest hij alles wat hem lief is en komt hij terecht in een verbijsterende scheidingsoorlog. Hij krijgt niet alleen te maken met een valse meedogenloze ex-vrouw die nergens voor terugdeinst om haar dreigement van 'totale destructie' uit te voeren, maar ook met vooringenomen overheidsinstanties, dwalende rechtspraak, en een door manipulatieve leugens verscheurde familie.'

De schrijver en zijn vrouw scheidden in 2012. Ze hebben twee kinderen. De vrouw had eerder een kort geding bij de rechtbank in Breda nog verloren. De rechters achten bewezen dat de man de bedoeling had zijn vrouw met het boek te treffen. De man wordt verboden op straffe van een dwangsom van 5000 euro om het boek nog verder te verspreiden. Hij moet ook zorgen dat het boek binnen veertien dagen uit de handel wordt genomen. Elke dag vertraging kost hem 500 euro. Maximaal kan hem een dwangsom van 50.000 euro worden opgelegd.

Bron: Boekblad, Telegraaf

Geen opmerkingen: