05 september 2013

Spraakmakende titel (nieuws, 2013)

DE ZWAAN WERPT ZICH OP DWERGBOWLING

Thrillerauteur Peter de Zwaan geeft antiheld Jeff Meeks weer de ruimte. Vijf thrillers schreef de Gouden Stropwinnaar uit Enschede over deze eenling die langs 's heeren wegen in de Verenigde Staten trekt. Daarna volgden twee thrillers die zich in en rond zijn woonplaats afspelen: 'De vuurwerkramp van Harmen Saliger' en 'De bruiloften van Annika Kommer'.

De Zwaan werkt nu aan een zesde thriller over Jeff Meeks, zo laat hij weten. Hij wil slechts de - op zijn minst spraakmakende - titel vrijgeven: 'De dwergbowler'. De Zwaan: ,,Dat bestaat echt. Bowlen met dwergen.'' En even googelen levert warempel informatie op dat deze allesbehalve onomstreden folklore voornamelijk in de Verenigde Staten voorkomt. Zie: 



Maar voordat 'De dwergbowler' in de winkel ligt, kan de De Zwaan-liefhebber zich vanaf medio oktober verpozen met 'De loverman', een misdaadroman over de strapatsen van neuroloog Ernst Jansen Steur. Die zou aanvankelijk door uitgeverij Cargo op de markt worden gebracht. Maar die verlangde 'commerciĆ«le' aanpassingen, waarin De Zwaan zich niet kon vinden. De auteur vertrok bij Cargo en richtte zijn eigen uitgeverij op: Zwarte Zwaan. In samenwerking met uitgeverij Ellessy Crime brengt Zwarte Zwaan 'De loverman' uit. Niet voorzien van een cover met een doodshoofd, zoals de aanvankelijk de bedoeling was. De Zwaan: ,,Lezers schijnen daarvan bang te worden.'' 

Geen opmerkingen: