20 januari 2010

Plotse plotwendingen (nieuws, 2010)

SCHRIJVER ZOEKT IDEE

De Vlaamse misdaadauteur Bart Debbaut heeft wel een plot voor zijn nieuwe thriller, maar verse ideeën zijn van harte welkom. Daarom doet hij op zijn website een oproep aan eenieder hem met verrassende verhaallijnen, hardboiled hersenspinsels en plotse plotwendingen te bestoken.

Op zijn site geeft Debbaut al de proloog weer van zijn derde, nog titelloze thriller rond het speurdersduo Leussens & Van Cattendyck gezet. Het gaat om iemand die zich op een bruiloftsfeest bevindt, waar iets opmerkelijks gebeurt. En dat opmerkelijke, dat mogen de bezoekers van Debbauts site invullen.

Debbaut belooft de beste ideeën in de thriller te zullen verwerken. De bedenker van het mooiste voorstel speelt tevens een hoofdrol in het boek. Op 15 februari om 23.59 uur sluit de wedstrijd.

Bart Debbaut (1971) bedenkt iedere keer iets nieuws om zijn boeken onder de aandacht te brengen. Voor de presentatie van zijn tweede thriller 'Tralies', wist hij vorig jaar de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken en thans premier van België, Yves Leterme, te strikken.

De auteur is werkzaam in het bankwezen. Daarnaast schrijft hij al een decennium verhalen voor diverse tijdschriften, waaronder Humo en Bizz Magazine. In 2003 publiceerde hij samen met Louis Verbruggen en Jan Ceuleers het managementboek 'Hoe word ik een winnaar en hoe blijf ik het'. Zijn debuut 'Scherven' verscheen in 2008.

2 opmerkingen:

Guido Huisintveld zei

Da's uniek. Een auteur die openlijk zijn writer's block rondtwittert...

Martin JidW zei

Een hoofdrol? Voor 50% van de opbrengst wil ik het wel in overweging nemen.