29 november 2023

Gesignaleerd 612 (nieuws, 2023)

Natasha Pulley - Stad 40Bij De Fontein is onlangs verschenen Stad 40 van Natasha Pulley, volgens de uitgeverij 'een schokkende en actuele thriller'. Volgens de cover vindt de Independent het boek 'fantastisch', The Washington Post noemt het 'aangrijpend' en de Daily Mail omschrijft de thriller als 'urgent, indrukwekkend en onthutsend'.

Valery Kolkhanov wordt van de Siberische goelag overgeplaatst naar ‘Stad 40’. Deze mysterieuze stad huisvest een reeks kernreactoren en wordt omringd door een bos dat zo beschadigd is dat het lijkt alsof de bomen zijn verroest.

Valery moet het effect van straling op de lokale dieren bestuderen, maar hij vraagt zich vooral af hoe het komt dat er zoveel straling in het gebied ís.

Wat wordt er precies verborgen voor de duizenden die in de stad wonen? En als hij naar antwoorden blijft zoeken, zal hij dan overleven?

Natasha Pulley werkte als boekverkoper en als uitgeefassistent bij de opleidingen astronomie en wiskunde aan de universiteit van Cambridge. Ze boekte veel succes met haar debuut De horlogemaker van Londen en haar boeken De koopman van Peru en De verdwijning van de horlogemaker.

Klik hier voor een leesfragment. 

Geen opmerkingen: