11 oktober 2019

Beursbericht (nieuws, 2019)

Drie auteurs in de race voor Hercule Poirotprijs



Vijf genomineerden telt de shortlist van de 22ste Knack Hercule Poirotprijs. Maar twee daarvan wonnen eerder de prijs. En de ongeschreven regel is dat geen enkele Vlaamse auteur de prijs een tweede keer wint. Dus blijft een trio kanshebbers.


Eerdere winnaars Toni Coppers en Jan Van Der Cruysse doen met respectievelijk Het vergeten meisje en Boem Boem 1 voor spek en bonen mee. Tine Bergen (Vissen praten niet), Koen Strobbe (Gras) en Dominique Biebau (Russisch voor beginners) kunnen nog wel aanspraak maken op de speciale Mont-Blanc-pen en de cheque van 5.000 euro.

De jury kiest de winnaar uit de Vlaamse misdaadromans die verschenen na 1 oktober 2018 en voor 1 september van dit jaar. De boeken moeten beschikbaar zijn op de Boekenbeurs 2019. Biebau en Bergen zijn volgens de jury 'twee beloftevolle nieuwkomers'. Strobbe won in 2016 de debuutprijs.

Op dinsdag 29 oktober, de openingsdag van de Boekenbeurs in Antwerpen wordt de winnaar van de Knack Hercule Poirotprijs bekendgemaakt. Dan worden ook de Knack.be publieksprijs en de vierde ‘Fred Braeckman’ award voor het beste thrillerdebuut uitgereikt.

Geen opmerkingen: