25 september 2019

Desolate natuur (nieuws, 2019)

De Geus brengt 'beste Zweedse thriller van 2018'



Uitgeverij De Geus publiceert op 12 november De Zilverweg van Stina Jackson. Het boek won vorig jaar de titel 'Beste Zweedse thriller' en is verkocht aan meer dan 25 landen. De filmrechten zijn reeds verkocht.

Stina Jackson raakte gefascineerd door de 'Highway of Tears' in Canada, waar onderweg op die snelweg een groot aantal meisjes en vrouwen verdwenen. De enigszins desolate Canadese natuur herinnerde haar aan de omgeving waar ze opgroeide. Dat gegeven en het overweldigende landschap werden de vertrekpunten voor haar boek.

Sinds zijn zeventienjarige dochter Lina drie jaar eerder verdween bij een bushalte aan De zilverweg in het noorden van Zweden speurt haar vader Lelle obsessief naar sporen van haar. De desolate streek is een ideaal oord voor zonderlingen die iets te verbergen hebben en met rust gelaten willen worden.

De politie heeft de zoektocht allang opgegeven, maar dan wordt er opnieuw een meisje vermist. Het verband met Lina is snel gelegd en Lelle gaat tot het uiterste om de dader en de meisjes te vinden.

Geen opmerkingen: