27 juli 2018

Gesignaleerd 441 (nieuws, 2018)

Blake Crouch -  Vlucht



Eerder schreef hij al een tiental thrillers en de Wayward Pines Trilogy. Nu verschijnt er bij Karakter Uitgevers weer een standalone thriller van Blake Crouch, getiteld Vlucht.

De titel dekt de lading volledig. Want vluchten is wat hoofdpersoon Jack moet doen. Hij weet niet waarom, maar wel dat 'ze' komen. Om hem en zijn familie uit te schakelen.

Vijf dagen geleden. Een 'invasie' van bizarre moorden trekt over het land. Een agent richt een bloedbad aan in een bejaardentehuis, er zijn meerdere schietincidenten op scholen, hevige opstanden in gevangenissen en het land wordt overspoeld door onbegrijpelijke agressie in alle staten.

Vier dagen geleden. De moorden vertienvoudigen...

Drie dagen geleden. De president smeekt het volk vooral de kalmte te bewaren...

Twee dagen geleden. De moordenaars verenigen zich...

Gisteren. De elektriciteit valt uit...

Vanavond. Op de radio worden namen voorgelezen: zij moeten worden gedood. Je zit in de keuken en hebt zojuist je eigen naam gehoord. Jij heet Jack Colcough. Je hebt een vrouw, een dochter en een zoontje. Je woont in Albuquerque. Mensen zijn onderweg naar je huis om jou en je familie te vermoorden. Je weet niet waarom, maar je hebt geen tijd om daarover na te denken, je moet weg, rennen: vlucht!

Blake Crouch (1978) is geboren in North Carolina en studeerde Engels en Creative Writing aan de University of North Carolina in Chapel Hill. Sinds zijn afstuderen heeft hij verschillende thrillers geschreven. De tv-serie van Wayward Pines werd in 2015 door FOX uitgezonden.

Geen opmerkingen: