27 juni 2008

Keuzen en kansen (nieuws, 2008)

IAN RANKIN GAAT 'DE POLITIEK IN'

Misdaadauteur Ian Rankin neemt zitting in een commissie van de Schotse Labour party, die onderzoekt hoe het met de geletterdheid van kinderen is gesteld. De commissie ging deze week van start.
Volgens de schrijver van de Rebus-thrillers is 'het in staat zijn om te lezen iets waarvan ieder kind in Schotland zou moeten kunnen genieten'. ,,Het lezen biedt keuzen en kansen aan jonge mensen en creëert voor hen nieuwe werelden.''

,,Ik zal mijn aandeel in de commissie leveren en hoop tegelijkertijd dat haar werk ertoe leidt dat er in Schotland nog meer succesvolle schrijvers opstaan.'' De commissie wil bereiken dat analfabetisme onder kinderen flink afneemt.

Eerder ondertekende Rankin - samen met honderden auteurs onder wie Joanna Trollope, Nick Hornby en Kate Mosse - een petitie waarin de overheid werd opgeroepen het analfabetisme onder kinderen aan te pakken. Het verzoekschrift volgde na een onderzoek waaruit bleek dat één op de vijf elfjarigen niet het minimum leesniveau bereikt dat voor hun leeftijdsgroep geldt.

(Bron: The Guardian)

Geen opmerkingen: