06 december 2023

Gesignaleerd 613 (nieuws, 2023)

Cilla & Rolf Börjlind - Het oog van de nachtBij uitgeverij A.W. Bruna is deze week de thriller Het oog van de nacht van Cilla & Rolf Börjlind verschenen. Het is het achtste deel in de Rönning & Stilton-serie. Een actuele thriller omdat er de oorlog in Oekraïne aan bod komt.

Olivia Rönning en haar collega ondervragen Oekraïense oorlogsvluchtelingen om zo mogelijke oorlogsmisdaden en misstanden langs de vluchtroutes te documenteren. Daarbij horen ze over een crimineel netwerk dat mensenhandel organiseert.

Tom Stiltons partner Luna realiseert zich intussen dat hij tegen haar heeft gelogen en dat hij waarschijnlijk iemand heeft vermoord. En wat nog erger is: hij lijkt zich er niet schuldig over te voelen.

Een man valt van een dak in het centrum van Stockholm en sterft. Een getuige ziet dat hij kort voor zijn dood wordt achtervolgd door twee mannen. Voordat de dode kan worden geïdentificeerd of er een autopsie kan worden uitgevoerd, wordt zijn lichaam uit het mortuarium gestolen.

Wie was hij en wie zijn de mensen die willen dat zijn identiteit verborgen blijft? De aanwijzingen leiden Olivia en Tom naar een luxejacht aan de Franse Rivièra en een kleinood van onschatbare waarde: een Fabergé-ei met de naam ‘het Oog van de Nacht’.

Cilla en Rolf Börjlind zijn volgens hun Nederlandse uitgever de meest gevierde scenarioschrijvers van Zweden. Hun thrillerserie over Olivia Rönning en Tom Stilton verschijnt in dertig landen. Het eerste deel, Springvloed, bewerkten ze zelf tot 10-delige tv-serie.Ze schreven maar liefst 26 Martin Beck-films voor bioscoop en tv, alsmede de scenario’s voor Arne Dahls A-group-serie. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor de series The Grave en The Murders. Hiernaast schreven ze nog diverse andere tv-series en films.

In de Rönning & Stilton-reeks verschenen tot nu toe zeven thrillers: Springvloed, De derde stem, Zwarte dageraad, Wiegelied, Koudvuur, Bevroren goud en De Samaritaan. En nu is het achtste deel dus ook een feit.

Afgelopen zomer gooiden de auteurs het over een heel andere boeg, met een tragikomische roman voor de liefhebbers van Jonas Jonasson en Fredrik Backman: De zonnewende. Van de boeken van Cilla & Rolf Börjlind werden in Nederland en Vlaanderen 450.000 exemplaren verkocht.


Bekijk hier de boektrailer van Het oog van de nacht

Geen opmerkingen: