06 januari 2023

Pesten en buitensluiten (nieuws, 2023)

Expeditie Robinson inspireert Marion Pauw tot nieuwe thrillerVorig jaar won ze haar tweede Gouden Strop met Vogeleiland. Voor haar nieuwe thriller Tijgerlelie laat Marion Pauw zich inspireren door haar avonturen op weer een eiland, maar nu een tropische, dat van Expeditie Robinson.

Marion Pauw in Expeditie Robinson
De thrillerschrijfster deed vorig najaar mee aan het RTL4-programma Expeditie Robinson. Dat was geen onverdeeld succes.

Pauw begon vol enthousiasme aan het avontuur, maar al snel merkte ze dat ze niet helemaal lekker in de groep lag. Tijdens de eerste Eilandraad werd ze daarom weggestemd. Zelfs een vrijbrief kon haar niet redden. Helemaal als een verrassing kwam dat voor Marion, want ze had ananas, cassave én bananen van haar ex-teamgenoten in haar tas meegesmokkeld van het eiland af. 'Ze is een slecht verliezer', reageerde een van de deelnemers op haar proviandroof.

Verscheen haar prijswinnende thriller Vogeleiland bij The House of Books, Tijgerlelie wordt op een nog nader te bepalen moment op de markt gebracht door Ambo|Anthos. Die weet te melden: 'Tijgerlelie van Marion Pauw is een bloedstollende thriller over pesten, buitensluiten... en wraak. Pauw liet zich inspireren door haar ervaringen als deelnemer aan Expeditie Robinson.'

Het verhaal: Student Neva wordt door haar oom gevraagd om tijdens de wintermaanden op zijn hotel in de Pyreneeën te passen. Ondanks de hevige sneeuwval besluit ze er samen met zes studievrienden naartoe te reizen. Vlak voor vertrek sluit de verleidelijke Charlotte, een oud-klasgenoot van een van Neva’s vrienden, zich bij hen aan. Zij heeft nogal andere ideeën over hoe ze de tijd in het hotel gaan doorbrengen.

Neva komt daardoor steeds meer buiten de groep te staan en na een uit de hand gelopen avond besluit zij te vertrekken.

Eenmaal terug in de bewoonde wereld hoort ze dat er een dodelijk ongeval in het hotel heeft plaatsgevonden. Wanneer Neva jaren later weer wordt geconfronteerd met pestgedrag – haar vijftienjarige dochter heeft een groeiafwijking en wordt buitengesloten – is dat een trigger die oude wonden openrijt. Ze besluit haar studievrienden op te zoeken om te achterhalen wat er destijds in het hotel is gebeurd. Ze blijken allemaal een eigen verhaal te hebben gecreëerd om verder te kunnen met hun leven.

Voor Neva is het genoeg geweest. Ze zint op wraak.

Marion Pauw wordt dit jaar vijftig. Ze debuteerde in 2005 met Villa Serena en brak in 2008 definitief door met Daglicht, waarmee ze haar eerste Gouden Strop won. Na Daglicht volgden de succesvolle titels Zondaarskind, Jetset, De wilden, Hemelen en We moeten je iets vertellen. Als auteur van de Maand van het Spannende Boek 2015 schreef Marion Pauw het geschenkboekje Grijs gebied. Sinds 2016 schrijft Marion Pauw ook artikelen voor het online magazine Amayzine.

Geen opmerkingen: