12 juni 2013

Tja, recessie, hè... (nieuws, 2013)

BOEKHANDEL DUPEERT SCHRIJVERSDUO

Boekwinkel Libris Venstra, 'alweer meer dan een halve eeuw een begrip in Amstelveen en omstreken', heeft het schrijverskoppel Tupla Mourits behoorlijk in de kou laten staan. De boekhandel heeft op het laatste moment een geschenkboekje van het duo afgeblazen.

Het boekje zou ter gelegenheid van de verhuizing van de winkel naar het Stadsplein in Amstelveen in een oplage van tweeduizend exemplaren gedrukt worden. De novelle werd in opdracht van, en in overleg met, Venstra Amstelveen geschreven door het schrijversduo Tupla Mourits. De directeur van Libris/Venstra, Pier Rienks, gaf als reden voor zijn beslissing de slechte verkoopcijfers van de afgelopen maanden. Pogingen van Tupla Mourits om tot een oplossing te komen voor 'dit eenzijdig verbreken van gemaakte afspraken' werden door de boekhandel afgewezen. Het duo is op zijn zachtst gezegd 'not amused'.

Tupla Mourits is de auteursnaam van het schrijversduo Atie Vogelenzang en Wendela de Vos. De laatste is voorzitter van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs. Tupla Mourits debuteerde in 2005 bij de Arbeiderspers met de literaire thriller 'Vrouwelijk Naakt'. In november verschijnt bij De Crime Compagnie, onder de naam Tupla M., hun zesde boek, de misdaadroman 'VAL'.

Geen opmerkingen: