04 juni 2013

Wordt verwacht 347 (nieuws, 2013)

OOG OM OOG

Jaren geleden had de Schot Fergus McNeill (foto) met de auteur en criticus Peter Guttridge een één-op-één  afspraak gemaakt om op een schrijversconferentie vijftien minuten te praten over een manuscript. ,,Toen we elkaar ontmoetten'', herinnert McNeill zich op zijn blog, ,,verontschuldigde Guttridge zich en zei dat hij niet de hoofdstukken had ontvangen die ik hem had toegestuurd. Hij kon me derhalve geen feedback geven. Maar als ik alsnog de hoofdstukken zou mailen, zou hij er direct naar kijken, beloofde hij.''

Maar de feedback kwam nooit. 

Het kan verkeren: op het evenement CrimeFest 2013 in Bristol mocht McNeill vorige week een discussie leiden over het thema 'The Power Of The Author'. Een van de panelleden was... Peter Guttridge. ,,In een boek zou dit zeker tot moord hebben geleid en een zoektocht naar de verdwenen auteur'', schrijft McNeill. Maar in het echte leven bleef het bij netjes discussiëren.

McNeill heeft inmiddels twee thrillers op zijn naam staan. Zijn debuut, 'Eye Contact', wordt door uitgeverij De Fontein in augustus 2013 onder de titel 'Oogcontact' op de markt gebracht. Bijzonder: het boek heeft een tweedelige omslag.

Over 'Oogcontact': Robert Naysmith is een succesvol zakenman. En hij is een seriemoordenaar. Zijn werkwijze: hij kijkt op zijn horloge, bepaalt een tijdstip en de eerste die hem vanaf dát moment recht in de ogen kijkt, is zijn volgende slachtoffer. 

Rechercheur Graham Harland staat voor een raadsel want de reeks moorden vertoont ogenschijnlijk geen enkel onderling verband. Hoe moet hij een moordenaar ontmaskeren die zijn slachtoffers zo willekeurig kiest...?

Fergus McNeill heeft carrière gemaakt in de gamingindustrie. Sinds 1980 ontwerpt hij ontwerpt computerspellen. Zo maakte hij in samenwerking met schrijver Terry Pratchett de game Discworld.

Andere nieuwe titels:

Steve Berry - 'Het Columbus mysterie' (augustus 2013). Tom Sagans journalistieke carrière glipt tussen zijn vingers door als een van zijn stukken doelbewust wordt aangemerkt als een leugen. Het lukt hem niet zijn onschuld aan te tonen en als kort daarna ook zijn huwelijk strandt, stort hij in. Een onbekende, die beweert zijn vijanden te kennen, schiet hem te hulp. Tom reist naar Wenen, Praag en Jamaica en krijgt één kans zijn reputatie te redden. Hiervoor moet hij de leugen ontrafelen die wij Christoffel Columbus noemen. 
David Hewson - 'Gevallen engel' (augustus 2013). De Britse academicus Malise Gabriel valt uit zijn Romeinse appartement en overlijdt. Inspecteur Nic Costa ontdekt dat er meer schuilgaat achter het ongeluk dan op het eerste oog lijkt. Zijn interesse wordt helemaal gewekt op het moment dat een familiegeheim, stammend uit de zestiende eeuw, de sleutel tot de oplossing lijkt te zijn.
Peter Römer - 'Bedrog' (september 2013). De succesvolle tv-producent Irene Bisschof wordt vermoord aangetroffen. Bij de zoektocht naar de toedracht van de moord stuit rechercheur Hanna Vermeer op een netwerk van Bekende Nederlanders waarin financiële misstappen onder het tapijt worden geveegd en de adviezen van een medium belangrijker zijn dan de harde feiten. 
Louise Millar - 'Een goede moeder' (september 2013, uitgeverij De Kern). Kate woont met haar 10-jarige zoontje Jack in Oxford. Sinds haar man omkwam bij een beroving is ze geobsedeerd door de kans dat hen nog meer ongelukken kunnen overkomen. En ze is ervan overtuigd dat er iemand in haar huis komt als zij er niet is, iemand die spullen verplaatst en uit de koelkast eet.

Geen opmerkingen: