10 juni 2013

Op een rangeerterrein (nieuws, 2013)

FORENSISCH EXPERT START THRILLERREEKS


Carina van Leeuwen tijdens een masterclass bij A.W. Bruna
Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt in januari 2014 'Vuurproef', het debuut van Carina van Leeuwen, in het dagelijks leven forensisch expert bij de Amsterdamse politie.

'Vuurproef' is volgens de uitgever het eerste deel van een nieuwe serie: Unit Plaats Delict. Hoofdpersoon is Renee Spaan, 'een bijdehante Haagse politievrouw'. Ter promotie van haar thrillerreeks is Van Leeuwen te boeken voor een in de boekhandel te geven masterclass 'Every contact leaves a trace'.

Over 'Vuurproef': Renee Spaan is forensisch rechercheur. Ze houdt van haar werk, maar sinds haar levenspartner zelfmoord pleegde, houdt de dood haar regelmatig uit haar slaap. In een nieuwe zaak moet ze het lijk van een onbekende man identificeren die op een Haags rangeerterrein is doodgeschoten en in brand gestoken. Het onderzoek voert Spaan en haar team naar een verlaten villa, waar ze naast kogelhulzen nog iets veel gruwelijkers vinden. Spaan moet regelmatig stoom afblazen: overdag doet ze dat met hardlopen, 's avonds door aan te waaien bij het eethuisje van haar tantes Dora en Tilly en 's nachts door woedend haar eigen huisraad kort en klein te slaan.

Carina van Leeuwen werkt voor de politie Amsterdam als Inspecteur/Forensisch expert in het Team Review en Cold Case. In 2009 publiceerde ze bij de Universiteit van Amsterdam het boekje 'Kouwe zaken, lege graven'. Die publicatie gaat over honderden in Nederland begraven onbekende mensen, onder wie slachtoffers van misdrijven, zonder dat alle forensisch-technische mogelijkheden zijn ingezet om hun identiteit te achterhalen.

Geen opmerkingen: