04 juni 2013

Wordt verwacht 346 (nieuws, 2013)

In de tentakels van een webgoeroe  Bij uitgeverij Prometheus verschijnt in juli 2013 een als 'ijzersterk en bloedstollend' aangekondigde psychologische roman over de gevaren van een online identiteit. Het  gaat om Eerst een kus, het debuut van de Britse Lottie Moggach.

Wanneer de eenzame Leila na de dood van haar moeder de online gemeenschap Red Pill ontdekt, heeft ze het gevoel eindelijk begrepen en gewaardeerd te worden. Leila is beschermd opgevoed en kan maar geen vrienden worden met de meisjes in haar klas.

Maar op Red Pill, een forum voor levensvragen, komt Leila tot zichzelf. Ze maakt een grote indruk op de charismatische, briljante leider van de online gemeenschap, Adrian Dervisch, die Leila vraagt hem te helpen in 'Project Tess'.

Tess is een meisje dat Leila buiten de virtuele wereld waarschijnlijk nooit ontmoet zou hebben. Ze is knap, geestig maar depressief.

Leila's taak is om een online versie van Tess te worden. Terwijl ze chatten, mailen en skypen raakt Leila steeds meer verstrikt in Tess' wereld, die ze na verloop van tijd helemaal over moet nemen.

Leila komt er gaandeweg achter dat Red Pill niet is wat het lijkt. Ze is vastberaden de ware toedracht te achterhalen en reist af naar Spanje, waar Tess voor het laatst gezien is.

Lottie Moggach
(1977) groeide op in Londen en studeerde Engels aan de universiteit van Sussex. Daarna schreef ze boekrecensies voor The Times, waar ze ook een column had. Tegenwoordig schrijft ze voor onder meer de Financial Times, Elle en Time Out.

Haar debuut Eerst een kus is onder meer gebaseerd op het gegeven dat Moggachs grootmoeder in 1980 werd veroordeeld omdat ze iemand had geassisteerd bij een zelfmoord.

Andere nieuwe titels:

Grebe & Träff - Voor je stierf (juni 2013). Derde thriller van de Zweedse zussen Camilla Grebe en Åsa Träff. Therapeute Siri Bergman is net moeder geworden. Na een aantal turbulente jaren heeft ze haar leven eindelijk op orde en durft ze weer in de toekomst te geloven. Maar wanneer ze op een dag een doos met papieren doorneemt, die van Stefan zijn geweest, haar man die zelfmoord heeft gepleegd, vindt ze een onwaarschijnlijk verband tussen zijn dood en een onopgehelderde moord bij het Karlaplan, een plein in de wijk Östermalm in Stockholm.

Geen opmerkingen: