21 maart 2017

In de rebound (nieuws, 2017)

ASMAN IS TERUG

Zeven jaar geleden kwam zijn laatste thriller uit, Koninginnedag. En daarna bleef het stil rond Willem Asman. We dachten dat hij zijn tekstverwerker in de wilgen had gehangen. Maar niets is minder waar. Asman is back en meteen maar overgestapt van uitgeverij Cargo naar Ambo|Anthos. Binnen één jaar brengt hij drie thrillers op de markt.

In april ligt Enter, het eerste deel van een trilogie over de geheime organisatie REBOUND in de winkel. Hoofdpersoon is Tyler, een vrouw die jaren geleden tegen haar man getuigde en nu onder een nieuwe naam met dochter Charlie in Amsterdam een woning heeft betrokken. Conform de regels van het getuigenbeschermingsprogramma weet niemand over haar vorige leven, haar dochter evenmin.

Als Charlie haar moeders kluis opent, ontdekt ze dat haar vader nog leeft en ze besluit hem te zoeken. Ze maakt een afspraak met iemand die informatie voor haar heeft, maar wanneer ze op de afgesproken plek aankomt wordt ze in een busje getrokken. Op datzelfde moment wordt in Miami een brute aanslag gepleegd. Zodra Tyler hoort van haar dochters ontvoering en de aanslag probeert ze haar contactpersoon bij het getuigenbeschermingsprogramma te bereiken. De reactie die ze krijgt laat haar achter met nog meer vragen: haar zaak is er niet bekend. Moet ze dan zelfs betwijfelen dat ze ooit in dat programma zat? En wie heeft haar dochter?

Oud-GNM-voorzitter Willem Asman (1959) heeft vier boeken op zijn naam staan: Brittannica, De Cassandra Paradox, Wondermans eindspel en Koninginnedag. De laatste had de aanslag op Koninginnedag 2009 als centraal thema. Asman werd genomineerd voor zowel De Diamanten Kogel als De Gouden Strop.

Foto: Twitter

Geen opmerkingen: