26 juni 2013

Vertaling (nieuws, 2013)

BROADWAY PIKT GRISHAMS DEBUUT OP

Scène uit 'A Time To Kill' uit 2011
'A Time To Kill', het thrillerdebuut van John Grisham, krijgt na de verfilming nu een derde leven als toneelstuk. Op 20 oktober is de officiële openingsavond van het stuk op Broadway, zo is deze week bekendgemaakt.

Grishams boek uit 1989 is voor toneel bewerkt door componist, singer-songwriter en scenarioschrijver Rupert Holmes (ook wel bekend als zanger van de hit 'Escape', 'The Piña Colada Song'). Holmes won in 1985 een Tony Award voor zijn musical 'The Mystery of Edwin Drood'.

'A Time To Kill' vertelt het verhaal van een jonge, idealistische advocaat die de verdediging op zich neemt van een zwarte man, die twee blanke racisten heeft vermoord. De twee hadden kort daarvoor zich vergrepen aan zijn tienjarige dochtertje. De rechtszaak veroorzaakt onrust in het stadje in de staat Mississippi waar het verhaal is gesitueerd. 

,,Het was mijn eerste boek en ook het eerste boek dat met mijn toestemming is bewerkt voor toneel'', aldus Grisham in een verklaring. ,,Rupert Holmes heeft een prachtige vertaling voor het toneel gemaakt. Ik ben blij dat niet alleen mijn vaste lezers, maar ook een heel nieuw publiek dit verhaal in het theater tot zich kunnen nemen.''

De regisseur van 'A Time To Kill' is Ethan McSweeny. De namen van de acteurs worden binnenkort bekendgemaakt. McSweeney regisseerde ook al de toneelbewerking van de Grisham-thriller die in mei 2011 in Washington D.C. te zien was. In 1996 maakte regisseur Joel Schumacher een film van 'A Time To Kill', met acteurs als Sandra Bullock, Samuel L. Jackson en Matthew McConaughey.

Geen opmerkingen: