29 juni 2013

Gesignaleerd 226 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

BLAKE CROUCH - VERLOREN

Bij uitgeverij Karakter is verschenen de thriller 'Verloren' van Blake Crouch, het eerste deel in de Wayward Pines-serie. Volgens de uitgever is het boek 'een genre-overschrijdende achtbaan', die spanning, horror en sciencefiction vermengt.

Secret Service-agent Ethan Burke komt aan in Wayward Pines (Idaho) met een duidelijke missie: hij moet twee verdwenen collega-agenten zien te vinden die tien dagen daarvoor in het idyllische dorpje zijn verdwenen. Maar als hij nog maar net in het dorp is, raakt hij betrokken bij een ernstig verkeersongeluk. Hij komt in een ziekenhuis terecht, zonder identiteitsbewijs, zonder mobiele telefoon, zonder portemonnee. De medische staf is alleraardigst, maar... er klopt iets niet.

Naarmate de dagen verstrijken, levert de zoektocht naar de verdwenen collega's meer vragen op dan antwoorden. Waarom kan hij zijn vrouw en zoon in de buitenwereld niet bereiken? Waarom gelooft niemand dat hij is wie hij zegt dat hij is? En waar dient het onder hoogspanning staande hek dat om het dorp staat voor? Is het bedoeld om de bewoners erbinnen te houden? Of om iets buiten te houden?

Blake Crouch (1978) is geboren in North Carolina en studeerde Engels en Creative Writing aan de University of North Carolina in Chapel Hill. Met Verloren is hij genomineerd voor de International Thriller Award. Van de Wayward Pines-reeks wordt door regisseur M. Night Shyamalan ('The Sixth Sense') een tv-serie gemaakt.

Blake Crouch - Verloren. Vertaling: Stina de Graaf. Uitgeverij Karakter, 325 pag., € 17,95. ISBN 978 90 452 0781 0

Geen opmerkingen: