05 juni 2017

Gesignaleerd 417 (nieuws, 2017)

Gerard Nanne - Op zoek naar DawidBij uitgeverij Ellessy Crime is dezer dagen de nieuwe misdaadroman van Gerard Nanne verschenen. Op zoek naar Dawid is het vijftiende boek van de Noord-Hollandse schrijver, die sinds 2001 het thrillergenre verrijkt met zijn publicaties.

In een mail laat Nanne weten dat het verhaal draait om een Poolse transgender, die zich genoodzaakt ziet zijn thuisland te verlaten en er voor kiest naar Nederland komen. Een keuze die, zachtjes uitgedrukt, nogal teleurstellend verloopt.

Op Nannes website wordt er nog meer over de inhoud onthuld. In het West-Friese Venhuizen wordt het dode lichaam van de uit Polen afkomstige Andrzej Kurek aangetroffen. De man blijkt met geweld om het leven te zijn gebracht. Hij zou naar Nederland zijn afgereisd om zijn sinds vijftien jaar vermiste vader, Dawid Kurek te zoeken.

Inspecteur Jillian Blom en de rechercheurs Paula van Es en Felix Winner weten zich voor een lastige opgave geplaatst. Is er een verband tussen de moord op Andrzej Kurek en de vermissing van zijn vader? Wie was Dawid? En wat was de rol van de vrouw die hem voor het laatst zou hebben gezien? Veel vragen, weinig antwoorden, in een zaak waar de rechercheurs worden meegezogen in 'een achtbaan van emoties' en worden verrast door een onverwachte ontknoping.

Gerard Nanne (1949) is sinds 2014 fulltime schrijver, daarvoor combineerde het ambacht van auteur met het beroep van metselaar. Zijn debuut Lied van de lijster zou verfilmd worden, werd in 2011 gemeld. Maar dat project is op de lange baan geschoven. De producer is er niet in geslaagd de benodigde gelden te vergaren.

Geen opmerkingen: