02 juni 2013

Talent en potentie (nieuws, 2013)

DICAPRIO WIL TV-SERIE MAKEN VAN 'THRILLERSENSATIE'

Het productiebedrijf Appian Way van de Amerikaanse acteur Leonardo DiCaprio wil de thriller 'The Shining Girls' van de Zuid-Afrikaanse auteur Lauren Beukes bewerken tot een televisieserie. Dit meldt Hollywood Reporter. 

DiCaprio's bedrijf heeft inmiddels de filmrechten verkregen. Het is opmerkelijk dat Appian Way aan een tv-serie werkt, omdat het concern zich doorgaans richt op speelfilms.

De thriller komt 4 juni op de Amerikaanse markt. Uitgeverij Cargo brengt de Nederlandse vertaling op 13 juni uit, onder de titel 'Stralende meisjes'. Overtuigd van de kwaliteit van deze thriller over een tijdreizende seriemoordenaar plaatst Cargo de tekst 'Dé thrillersensatie van 2013!' op de cover.

Hoewel de thriller dus nog niet in de winkel ligt, zijn er hier en daar al wel lovende stukken verschenen, zoals een juichende recensie in The New York Times. Ook bibliotheekmedewerkers en boekverkopers die drukproeven hebben kunnen lezen, zijn er enthousiast over. 

Het boek vertelt het verhaal van seriemoordenaar Harper Curtis, die tijdens de Grote Depressie in Chicago een huis ontdekt dat hem in staat stelt reizen te maken van het ene naar het andere decennium. Om te kunnen blijven reizen, moet hij 'stralende meisjes' vermoorden, meisjes met talent en potentie. Een van zijn slachtoffers, Kirby Mazrachi, overleeft zijn dadendrang en probeert met een oud-journalist van de Chicago Sun-Times de moordenaar te stoppen. 

Geen opmerkingen: