08 juni 2013

Als warme broodjes (nieuws, 2013)

NIEUWE 'NESBØ' IN TWEE DAGEN UITVERKOCHT


De eerste druk van 'Politi', de nieuwste misdaadroman van de Noor Jo Nesbø, was binnen twee dagen uitverkocht. Dit meldt het persbureau NTB. De thriller was in een oplage van 270.000 exemplaren gedrukt, hetgeen fors is voor Noorse begrippen. Nesbø's uitgever Ascheloug gooit er nu een tweede druk van 115.000 stuks tegenaan, zo laat een woordvoerder weten.

Nesbø's boeken zijn meer dan populair. In meer dan veertig landen worden zijn thrillers verkocht. Nesbø is dan ook de meest vertaalde Noorse auteur. 

De eerste Engelstalige release van 'Politi' staat gepland voor 12 september. In Nederland ligt het boek, met de titel 'Politie' en de aankondiging 'Harry Hole is terug' op de cover, ook al in de winkel.

Het verhaal: Omgeven door politie en ziekenhuispersoneel vecht een patiënt voor zijn leven op de intensive care van het nationale ziekenhuis in Oslo. De man wordt in verband gebracht met de ontdekking van een machtig drugskartel dat de straten van Oslo in zijn greep had, zijn naam is een goed bewaard geheim. Ondertussen worden verschillende mysterieuze moorden gepleegd. Alle slachtoffers zijn politieagenten en hun lichamen worden gevonden op plaatsen delict van onopgeloste moorden. Proberen de voormalige drugsbaronnen hun greep op de politie verder te vergroten door angst te zaaien, of zijn er andere krachten aan het werk?

Het curriculum vitae van Jo Nesbø (1960) ziet er uitermate gevarieerd uit. Hij was profvoetballer, beurshandelaar, musicus, componist en wereldreiziger. Van Nesbø’s boeken werden wereldwijd al meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht. De auteur werkt momenteel aan de NBC-serie 'I am Victor', de verfilming van zijn boek 'Headhunters' werd genomineerd voor een Bafta en hij heeft onlangs de Peer Gynt Prize in ontvangst genomen.

Geen opmerkingen: