02 juni 2013

Nederlands tintje (nieuws, 2013)

KARIN SLAUGHTER KOMT MET NIEUWE REEKS: 'COPTOWN'

Karin Slaughter, de Amerikaanse thrillerschrijfster die deze week in Nederland is om het begin van de Maand van het Spannende Boek op te luisteren (en om haar nieuwe thriller 'Stille zonde' te promoten), komt met een nieuwe reeks: 'Coptown'.

Ze verwacht dat deze serie, die speelt eind jaren zeventig, uit drie of vier delen zal bestaan. Slaughter antwoordde dit tijdens een bijeenkomst op landgoed De Wilmersberg bij De Lutte op een vraag uit het publiek. Ook voor de uitgever was het verrassend dat er een Nederlands tintje aan de reeks zal zitten. Een van de vrouwelijke hoofdpersonen heeft een Nederlandse moeder en grootmoeder.

In 'Coptown' draait het om de waargebeurde reeks van moorden op 26 kinderen eind jaren zeventig in Atlanta, het vaste grondgebied van de Slaughter-boeken. Daar is nooit iemand voor veroordeeld. Wel zit de hoofdverdachte een levenslange straf uit voor de moord op twee volwassenen. De man, zo vertelde Slaughter, vertoonde alle kenmerken van een seriemoordenaar.

De reeks staat los van de Atlanta-reeks waar 'Stille zonde' het derde deel van is. Die serie gaat ook door, maar het eerstvolgende boek van Slaughter is deel 1 van de Coptown-serie.

Geen opmerkingen: