13 juni 2013

Twijfelachtige rol (nieuws, 2013)

VERFILMING 'VALS ALARM' OP STAPEL

De psychologische thriller 'Vals Alarm' van Marelle Boersma wordt verfilmd. Als het aan Felice Bakker van het productiebedrijf The Filmers ligt, zal deze aankondiging geen vals alarm blijken te zijn en gaat de verfilming echt van start. Scenarioschrijfster Relinde de Graaff heeft Boersma en Bakker bij elkaar gebracht en zal het scenario schrijven van het verhaal. In 'Vals Alarm' staat de twijfelachtige rol van Jeugdzorg bij een vechtscheiding centraal.

Marelle Boersma laat weten enorm blij te zijn met het nieuws. ,,Ik krijg nog steeds zoveel reacties van lezers die het onvoorstelbaar vinden dat dit in Nederland gebeurt. Het onderwerp leeft enorm. Helaas zijn vechtscheidingen en de heftige gevolgen hiervan, nog steeds regelmatig in het nieuws.'' Boersma schrijft over actuele misstanden die vaak gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen van slachtoffers. Het idee voor 'Vals Alarm' kwam van voormalig Tweede Kamerlid, Ine Aasted-Madsen, die zich al jaren inzet voor waarheidsvinding bij Jeugdzorg. Van 'Vals Alarm' zijn inmiddels ruim 20.000 exemplaren verkocht.

Producente Felice Bakker van The Filmers: ,,Het verhaal heeft me zeer geraakt. Het geeft op een bijzondere manier een aantal problemen weer waar mensen in deze maatschappij mee worstelen. Een scheiding en daardoor jezelf verliezen is helaas een steeds bekender fenomeen. Het boek is heel filmisch geschreven, en de stad Utrecht is een prachtige locatie voor een film.’ Felice Bakker was onder andere producer van de film 'App', die intussen aan acht landen verkocht is.

'Vals Alarm' gaat over het gevecht van Janna om haar onterecht uit huis geplaatste kind terug te krijgen. Een scheiding komt in de beste families voor. Maar wat doe je als je kind inzet wordt van een wraakactie van de vader? De thriller is uitgegeven bij Uitgeverij De Crime Compagnie. Het is nog niet bekend wanneer de opnames zullen beginnen. 

Geen opmerkingen: