12 juni 2013

Pandemie (nieuws, 2013)

EERSTE DRUK 'INFERNO' BINNEN MAAND UITVERKOCHT

De eerste druk van de nieuwste thriller van Dan Brown, 'Inferno', is binnen een maand uitverkocht. Het boek lag op 14 mei in de winkel en volgens uitgeverij Luitingh-Sijthoff is de eerste oplage van 300.000 exemplaren zo goed als verkocht.  Van 'Inferno' zijn al tussen de negen en tien miljoen boeken verkocht in twaalf landen.

In de aanloop naar de wereldwijde 'pandemie' van 'Inferno' voerde de uitgeverij een uitgebreide campagne om het boek onder de aandacht te brengen. Zo was er een 'booklaunch' op Amsterdam CS en gaf Brown afgelopen week enkele interviews aan de Nederlandse pers in Florence, een van de steden die een belangrijke rol speelt in het boek.

De tweede druk van 'Inferno' is inmiddels opgelegd. Tegelijk met de paperbackeditie is op 14 mei ook een luxe gebonden editie verschenen, die binnen twee weken uitverkocht was. Ook deze editie zal herdrukt worden.

Directeur-uitgever Geneviève Waldmann zegt in een verklaring 'blij verrast' te zijn met het succes in Nederland en Vlaanderen: ,,Boekverkopers en lezers hebben deze bijzondere titel van Dan Brown, waarin kunst, literatuur en spanning zijn samengebracht, op geweldige wijze omarmd.''

Dan Brown (1964) brak tien jaar geleden wereldwijd door met zijn bestseller 'De Da Vinci Code'. In Inferno is opnieuw de hoofdrol weggelegd voor professor Robert Langdon, bekend van 'De Da Vinci Code', 'Het Bernini Mysterie' en 'Het Verloren Symbool'. 

Geen opmerkingen: