24 juni 2013

Inzicht (nieuws, 2013)

SCHEPPER GEEFT INZICHT IN HANNIBAL LECTER

De Britse uitgeverij Arrow brengt op 1 augustus een nieuwe uitgave van de cultthriller 'The Silence of the Lambs' op de markt. Arrow viert hiermee de vijfentwintigste verjaardag van deze klassieker van Thomas Harris.

Het boek krijgt een omslag van gouden folie. Bovendien bevat de thriller een nieuw voorwoord van schrijver Thomas Harris. Volgens Arrow-woordvoerder Tim Vanderpump geeft Harris' introductie 'wat meer informatie over de eerste schetsen' van Hannibal Lecter, die enkele jaren geleden door Vlaamse lezers werd verkozen tot grootste snoodaard uit de wereldliteratuur. Vanderpump noemt dit bijzonder omdat Harris over de afgelopen kleine veertig jaar decennia slechts vijf boeken heeft geschreven en haast nooit zich publiekelijk uit over zijn werk.

Sinds de verschijning in 1988 zijn van 'The Silence of the Lambs' wereldwijd meer dan elf miljoen exemplaren verkocht.

Thomas Harris (11 april 1940) begon zijn schrijfcarrière als misdaadverslaggever in de Verenigde Staten en Mexico. Hij was tevens verslaggever en redacteur voor Associated Press in New York. Zijn debuut 'Black Sunday' is het enige dat niet over Hannibal Lecter gaat. In plaats daarvan is het een verhaal over een aanslag op een stadion tijdens de Superbowl.

In 2006 kwam zijn meest recente boek uit, 'Hannibal Rising', waarin hij de geschiedenis van Lecter vóór Red Dragon beschrijft. Alle vijf Harris' boeken zijn verfilmd, waarvan 'Red Dragon' twee keer (eenmaal als 'Manhunter' en eenmaal als 'Red Dragon'). 

Geen opmerkingen: