15 juni 2013

Gesignaleerd 225 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

LOES DEN HOLLANDER - ZWIJGRECHT

Bij uitgeverij Karakter is verschenen 'Zwijgrecht', de - als we goed hebben geteld - dertiende met twee vingers getypte thriller van Loes den Hollander. Centraal staan daarin de vragen 'hoe onvoorwaardelijk is vriendschap?', 'hoe maakbaar is het leven?' en 'in welke mate wordt het leven bepaald door je lot?'.

Als Amy Patijn naar het dorp Molenveld vlucht, leert ze daar Cathelijne Wolf en Viola Bouvrie kennen, die al sinds hun jeugd vriendinnen zijn. Al snel ontwikkelt zich een warme en vertrouwelijke relatie tussen de drie vrouwen. Maar er is ook twijfel en irritatie, al zijn ze daarover minder openhartig.

Als de ex van Cathelijne op een dag vermoord wordt aangetroffen, heeft dat zijn weerslag op de onderlinge verhoudingen. Er ontstaat een verkrampte sfeer en het lukt geen van de drie vrouwen die sfeer te doorbreken.

Loes den Hollander (Nijmegen, 1948) debuteerde in 2006 met de thriller 'Vrijdag'. Van haar boeken zijn in totaal meer dan 650.000 exemplaren verkocht. Op verzoek van de Stichting CPNB schreef ze de novelle 'Nooit alleen', het geschenkboek voor de Maand van het Spannende Boek 2013.

Loes den Hollander - Zwijgrecht. Uitgeverij Karakter, 392 pag., € 19,95. ISBN 978 90 452 0701 8

Geen opmerkingen: