01 juni 2013

Gesignaleerd 222 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

VIVECA STEN - ONSCHULDIG VERLEDEN 

Bij uitgeverij Q verschijnt dinsdag 4 juni de thriller 'Onschuldig verleden' van de Zweedse schrijfster Viveca Sten.

Op een donkere herfstavond verdwijnt een jong meisje spoorloos op het eiland Sandhamn. Politieman Thomas Andreasson wordt betrokken bij de zoektocht, die wordt bemoeilijkt door storm en regen. Uiteindelijk geeft de politie het op. Ze denken dat het meisje is verdronken.

Een paar maanden later ontdekt Thomas' jeugdvriendin Nora Linde bij toeval dat haar man is vreemdgegaan. In wanhoop vertrekt ze met haar zonen naar Sandhamn, inmiddels ondergedompeld in sneeuw en ijs, om in alle rust te kunnen nadenken over haar relatie.

Maar bij het spelen in de bossen doen haar kinderen een macabere ontdekking: het verdwenen meisje is verschrikkelijk toegetakeld en vermoord.

Viveca Sten (1959) is juriste en woont met haar man en drie kinderen in Stockholm. 'Onschuldig verleden' is de derde misdaadroman in de Sandhamn-serie (eerdere titels zijn 'Stille wateren' en 'Hogere kringen'), waarvan in Zweden meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht.

Viveca Sten - Onschuldig verleden. Vertaling: Tineke Jorissen-Wedzinga. Uitgeverij Q, 384 pag., € 19,95. ISBN 978 90 214 4747 6.

Geen opmerkingen: