24 april 2014

Wordt verwacht 379 (nieuws, 2014)

THRILLERDEBUUT VAN PSEUDONIEMENVERZAMELAAR

Sarah Lotz
Ze heeft een voorliefde voor het macabere en valse namen. Met collega-auteur Louis Greenberg schreef ze onder het pseudoniem S.L. Grey de urban horrorroman 'De plaza', met haar dochter Savannah creëerde ze als Lily Herne de YA zombiereeks 'Deadlands' en onder de naam Helen S. Paige schrijft ze samen met vakgenoten Paige Nick en Helen Moffett grillige erotische romans.

Op de cover van haar eerste thriller, 'De Drie', komt Sarah Lotz te staan en dat is de echte naam van deze in Groot-Brittannië geboren en thans in Kaapstad woonachtige schrijfster. Voor 'De Drie', die in september 2014 in Nederlandse vertaling bij uitgeverij Cargo verschijnt, en de nog andere te publiceren thriller 'Day Four' ontving Lotz een fors voorschot van een bedrag met zes cijfers voor de komma. Het boek is verkocht aan meer dan 21 landen en ook de filmrechten van de twee boeken zijn inmiddels verzilverd.

Vier passagiersvliegtuigen storten binnen enkele uren na elkaar neer op vier verschillende continenten. Onderzoek wijst uit dat er geen sprake is van terroristische aanslagen. Er lijkt zelfs geen enkel verband te zijn tussen de ongelukken, behalve dat bij drie van de vliegtuigcrashes een kind als enige overlevende tussen de wrakstukken wordt gevonden.

De drie kinderen hebben wonderbaarlijk genoeg geen verwondingen en mogen naar huis. Maar ze zijn veranderd, en er is al snel sprake van onverklaarbare gebeurtenissen en vreemd gedrag. Wie zijn deze kinderen? En waarom spreekt een van de woorden 'Soms gaat het mis, soms doen we het verkeerd'?

De trailer van 'De Drie':Andere nieuwe titels:

Jo Nesbø - 'De zoon' (september 2014). Sonny is de ideale gevangene. Hij vergeeft de zonden van zijn celgenoten en neemt de straf op zich van hen die ongestraft willen blijven. Zo vergaart hij rust, informatie en een paar zakjes heroïne.Tot hij op een dag tijdens een biecht de ware toedracht van zijn vaders dood te horen krijgt.
Anita Terpstra - 'Anders' (juni 2014). Alma en haar man Linc vormen een gelukkig gezin met hun kinderen Iris en Sander. Maar dan verdwijnen de 11-jarige Sander en zijn vriendje tijdens een vakantiekamp. Het lichaam van het vriendje wordt gevonden, Sander is spoorloos. Vijf jaar later meldt Sander zich bij een politiebureau in Dutisland. Alma en Linc sluiten hun zoon weer in de armen, maar de hereniging verloopt allerminst vlekkeloos. Is Sander wel wie hij zegt te zijn?
Peter Swanson - 'Het meisje met een klok als hart' (juni 2014). Op een avond ziet George Foss de vrouw die twintig jaar geleden spoorloos uit zijn leven verdween. Liana was zijn eerste grote liefde. Maar ze bleek een dubbelleven te leiden, verdacht van moord. Nu is ze terug in het leven van George en ze heeft zijn hulp nodig.
James Patterson - 'Minnares' (juli 2014). Ben is niet als andere mannen. Zijn hyperactieve brein heeft altijd prikkels nodig: films, motorraces, wiskundige problemen - en  Diana Hotchkiss, een beeldschone vrouw voor wie Ben alles opzij wil zetten. Als Diana's lichaam voor haar appartement wordt gevonden, lijkt het erop of ze zelfmoord heeft gepleegd. Maar Ben weigert dat te accepteren. Hij gaat op onderzoek uit.
Steffen Jacobsen - 'Trofee' (juni 2014). In de erfenis van de Deense industrieel Caspersen duikt een dvd op met belastende opnames van een mensenjacht. Privédetective Michael Sander krijgt de opdracht de nabestaanden op te sporen, maar stuit op sinistere geheimen binnen de familie.
Karin Slaughter - 'Veroordeeld' (juni 2014). Op haar eerste dag bij het politiekorps van Atlanta wordt Kate Murphy direct geconfronteerd met de pesterijen en vooroordelen van haar mannelijke collega's. Daarbij is het de slechtst mogelijke dag om te beginnen, want een seriemoordenaar die het heeft voorzien op agenten heeft zojuist een nieuw slachtoffer gemaakt en de stad lijkt een broeinest van geweld.
Laura McHugh - 'Het gewicht van bloed' (augustus 2014). Thrillerdebuut van in Missouri woonachtige schrijfster. De zeventienjarige Lucy Dane rouwt om de brute moord op haar vriendin Cheri. Het lichaam van het meisje is een jaar na haar vermissing gevonden in een holle dode boom. Als Lucy in een verlaten caravan op het land van haar oom een kettinkje van Cheri vindt, is ze vastbesloten uit te zoeken wat er is gebeurd.

Geen opmerkingen: