30 april 2014

Gesignaleerd 317 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

KATHRIN LANGE - 40 UUR

Bij uitgeverij Karakter verschijnt '40 uur', de eerste thriller voor volwassenen van de Duitse auteur Kathrin Lange. 'Voor de fans van de tv-serie '24'', meldt de uitgever.

Het is zomer en er heerst een uitgelaten sfeer in Berlijn. Wanneer Faris Iskander, rechercheur van een eenheid die is gespecialiseerd in religieuze misdaden, een video ontvangt waarop een aan een kruis genagelde man te zien is, weet hij dat zijn leven op het punt staat in een nachtmerrie te veranderen.

Volgens de boodschap die bij de video zit, heeft hij veertig uur om het ontvoerde slachtoffer te vinden. Als Iskander faalt, zal de dader in heel Berlijn bommen laten afgaan.

Terwijl er tienduizenden nietsvermoedende mensen in de stad verzameld zijn ter gelegenheid van een internationaal congres, begint Iskander aan een race tegen de klok. Als hij bovendien een link ontdekt met een eerdere zaak, lijkt de dader dichter bij hem te staan dan hij voor mogelijk had gehouden.

Kathrin Lange werd in 1969 in het Duitse Golsar am Harz geboren. Tegenwoordig woont ze met haar man en twee zonen in een klein dorpje vlak bij Hildesheim in Nedersaksen. Ze schrijft sinds 2005 YA-romans en is daar zeer succesvol mee.

Kathrin Lange - 40 uur. Vertaling: Corry van Bree. Uitgeverij Karakter, 360 pag., € 15,00. ISBN: 978 90 452 0665 3.

Geen opmerkingen: