27 april 2014

Ontsnapping (nieuws, 2014)

CASH EN WHISKY TE WINNEN IN SCHRIJFWEDSTRIJD

Het internationale thrillerfestival Bloody Scotland organiseert dit jaar opnieuw een verhalenwedstrijd. Iedere schrijver, waar ook ter wereld, mag aan de competitie meedoen. Het doel van de organisatie is immers nieuwe thrillertalenten te ontdekken en dan maakt het niet uit waar hij of zij woont. 

Kandidaten worden uitgenodigd een verhaal in te zenden gebaseerd op het thema ESCAPE. Wat de organisatie betreft kan het thema op welke manier dan ook verwerkt worden in het verhaal, zolang het maar een relatie heeft met misdaad. De jury beoordeelt overigens uitsluitend verhalen die geschreven zijn in het Engels. 

De verhalen mogen niet meer dan drieduizend woorden tellen en moeten uiterlijk 31 juli 2014 om 24.00 uur bij de organisatie zijn binnengekomen. Er wordt een bedrag van tien Britse ponden (€ 12,15) aan administratiekosten in rekening gebracht. Wie tegen het bedrag aanhikt, moet maar bedenken dat je 160 euro moet ophoesten om je thriller aan de Gouden Strop te laten meedoen. 

De winnaar van de verhalenwedstrijd wint duizend Britse ponden, een fles Deanston whisky en een passe-partout voor het Bloody Scotland-festival van 19 tot en met 21 september in het Schotse Stirling. Het bekroonde verhaal wordt gepubliceerd in een ebook. Nummers twee en drie krijgen ook een fles whisky en toegangskaarten voor evenementen tijdens het festival. Een jury bestaande uit misdaadauteurs Alex Gray, Craig Robertson en Gordon Brown zal zich over de inzendingen buigen en daaruit een shortlist samenstellen. Het publiek mag vervolgens op de Bloody Scotland website de winnaar kiezen.  

Voor meer informatie en deelname: zie deze pagina

Geen opmerkingen: