13 april 2014

Gesignaleerd 312 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

MICHAEL CONNELLY - DE INTERNE JURY

Bij uitgeverij Boekerij verschijnt 'De interne jury', de nieuwe 'Lincoln-advocaat thriller' van Michael Connelly.

Advocaat Mickey Haller krijgt een sms: 'Bel me z.s.m. 187.' De strafrechtcode voor moord trekt meteen zijn aandacht.

Haller ontdekt dat het slachtoffer een voormalige cliƫnte is, een prostituƩe die hij op het rechte pad heeft geholpen. Als blijkt dat ze weer terug is in LA en haar oude beroep weer heeft hervat, vermoedt de advocaat dat zijn pogingen om haar destijds te helpen meer kwaad dan goed hebben gedaan.

Worstelend met zijn schuldvraag werkt Haller aan een stuk door en zet alles op alles om deze zaak tot een goed einde te brengen.

Michael Connelly is sinds zijn debuut 'Tunnelrat' (1992) niet meer weg te denken uit de top van de Amerikaanse thrillerauteurs. In 2011 werd 'De Lincoln-advocaat' verfilmd als 'The Lincoln Lawyer' met Matthew McConaughey als Mickey Haller. Meer films zijn in voorbereiding, evenals een Harry Bosch tv-serie en een Mickey Haller tv-serie voor het tv-station ABC. Connelly's boeken verkochten wereldwijd al ruim 55 miljoen exemplaren, verschijnen in 40 talen en zijn bekroond met elke belangrijke thrillerprijs. Hij werd als misdaadverslaggever genomineerd voor de Pulitzerprijs.

Michael Connelly - De interne jury. Vertaling: Marjolein van Velzen. Uitgeverij Boekerij, 349 pag., € 19,95. ISBN: 978 90 2256 694 7.

Geen opmerkingen: